Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε 1 δισ. δολάρια μέσα σε μία σεζόν (pic)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε 1 δισ. δολάρια μέσα σε μία σεζόν (pic)

Περισσότερα από ένα δισ. δολάρια έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία χρονιά, εξαιτίας κυρίως της μη εξόδου της στο Champions League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε περίπου 1 δισ. δολάρια την περασμένη σεζόν, με τις αγωνιστικές αποτυχίες να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αξία του συλλόγου.

Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον σύλλογο έχει δει το 25% της αξίας της να… εξαφανίζεται, όσο η Γιουνάιτεντ δεν πετυχαίνει τους στόχους της στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, η τιμή μετοχής του συλλόγου τον Αύγουστο του 2018 ανερχόταν στα 4,27 δισ. δολάρια, ενώ σήμερα βρίσκεται στα 3,17 δισ., που σημαίνει ζημία ύψους 1,10 δισ. δολαρίων.

Όλο αυτό το κλίμα προσθέτει πίεση προς τους ιδιοκτήτες των «κόκκινων διαβόλων», την οικογένεια Γκλέιζερ, με τους φιλάθλους της ομάδας που ζητούν πώληση του συλλόγου και αποχώρηση των Αμερικανών να αυξάνονται.

Μόνο και μόνο η μη έξοδος στο Champions League, θα κοστίσει στη Γιουνάιτεντ περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από την UEFA, τις χορηγικές συμφωνίες και τα εισιτήρια.

Βέβαια, τις τελευταίες έξι ημέρες οι μετοχές του συλλόγου έχουν ανέβει κατά 6% και αυτό οφείλεται στη μεγάλη πιθανότητα πώλησης των Πολ Πογκμπά και Ρομέλου Λουκάκου, γεγονός που, εάν συμβεί, θα αποφέρει πάρα πολλά έσοδα στην ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ