Το πλάνο του Μαρτίνς και η ανάλυση της Πλζεν

Το πλάνο του Μαρτίνς και η ανάλυση της Πλζεν

Οι δοκιμές και τα «σενάρια» για επιστροφή στο 4-2-3-1 με Γκερέρο στην κορυφή. Οι σκέψεις του Πορτογάλου και οι οδηγίες για το παιχνίδι των Τσέχων. Τι είπε ο Μαρτίνς στους παίκτες του και η προπόνηση στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός είναι στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον πολύ μεγάλο αγώνα με την Βικτόρια στον Πειραιά και ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού, Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει τα πλάνα του για την ρεβάνς με τους Τσέχους.

Οι πειραιώτες σκέφτονται φυσικά μόνο την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 49χρονος τεχνικός έχει αποφασίσει για τις περισσότερες θέσεις της εντεκάδας των πειραιωτών.

Ωστόσο υπάρχει και η προπόνηση της Δευτέρας, εκεί που ο Μαρτίνς θα κάνει τις τελευταίες του δοκιμές και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αυριανή προπόνηση των ερυθρόλευκων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Ρέντη.

Με δύο στον άξονα

Σε ότι αφορά λοιπόν το πλάνο του Μαρτίνς φαίνεται πως αυτή την στιγμή ο Πορτογάλος στρέφεται στο 4-2-3-1, με την διάταξη δηλαδή που έχει δουλέψει περισσότερο. Δεν θέλει να παίξει με τρεις στο κέντρο ο Πορτογάλος γιατί θεωρεί ότι έτσι θα χάσει μια επιλογή στην επίθεση.

Έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η επιλογή του Μαρτίνς για τον παρτενέρ του Γκιγιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, καθώς Καμαρά και Μπουχαλάκης έχουν τις ίδιες πιθανότητες.

Μεριά δίπλα στον Σεμέδο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή του Μαρτίνς στο κέντρο της άμυνας καθώς ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν θα είναι στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα επιλέξει τον Γιασίν Μεριά για να παίξει δίπλα στον Σεμέδο αν και κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο έκπληξης.

Ο σέντερ φορ και ο Βαλμπουενά

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε σκέψεις για χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης με τον Γκερέρο πίσω από τον Μαροκινό, αλλά θα φανεί στην αυριανή προπόνηση ποια θα είναι η επιλογή του.

Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο να παίξει με τον Γκερέρο σέντερ φορ στο βασικό σχήμα και να μείνει ο Αραμπί στον πάγκο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Βαλμπουενά θα είναι πίσω από τον φορ και στα άκρα της επίθεσης θα παίξει ο Μασούρας.

 Το βίντεο και η ανάλυση της Πλζεν

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός των πειραιωτών έδειξε βίντεο σήμερα στους παίκτες του από το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία.

Ο Μαρτίνς ανέλυσε το παιχνίδι της Πλζεν και έδωσε οδηγίες στους ερυθρόλευκους για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν την τσέχικη ομάδα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εστίασε στις αδυναμίες που έχει εντοπίσει στο παιχνίδι της Βικτόρια και παράλληλα έδωσε συγκεκριμένες εντολές για την σωστή αμυντική λειτουργία που πρέπει να έχουν οι παίκτες του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προπόνηση της Κυριακής έγινε στο Καραϊσκάκη ώστε οι παίκτες του Ολυμπιακού να πατήσουν το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου και αυτό το ζήτησε ο Μαρτίνς.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ