Διπλό στην Ολλανδία ΠΑΟΚ ολέ ολέ!!!

Διπλό στην Ολλανδία ΠΑΟΚ ολέ ολέ!!!

Το σεντόνι του Champions League είναι το νέο απωθημένο του ΠΑΟΚ και πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό προετοιμάστηκε η ομάδα για να αγωνιστεί στον επαναληπτικό του 2-2 με τον Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα».

Αν πέρυσι όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ ανέπνεε για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, φέτος το νέο απωθημένο του συλλόγου είναι η παρουσία της ομάδα στους ομίλους του Champions League. Το έργο του απέναντι στον Άγιαξ δεν ήταν και δεν θα είναι εύκολο από την πρώτη ημέρα που βγήκε το μπαλάκι από την κληρωτίδα και έγραφε το όνομα των πρωταθλητών Ολλανδίας. Ο Αίαντας και στις πέντε μέχρι στιγμής αναμετρήσεις που έχει δώσει με τους νταμπλούχους Ελλάδος δείχνει να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Είδαμε όλοι τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα πριν από μια εβδομάδα, όταν ο… Θεός κοιμήθηκε και στα δύο τέρματα των Ολλανδών. Η τύχη του Αίαντα συνεχίστηκε και στο ματς πρωταθλήματος όπου έριξε πέντε γκολ απέναντι στην άσημη Έμεν. Οι καραμπόλες πήγαιναν σύννεφο στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα παρότι έγινε το σκάουτινγκ από τους Θεσσαλονικείς. Σε κανέναν σημείο του αγώνα ο Άγιαξ δεν ένιωσε την πίεση στην άμυνα του. Πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα, παίρνοντας ταυτόχρονα ψυχολογία ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος στο πρώτο επίσημο ματς έπαιξε έξυπνα τον Άγιαξ. Του έδωσε τον χώρο και τον περίμενε στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να τον «σκοτώσει» με τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Όσο κρατούσαν τα πόδια των παικτών του Φερέιρα, εκτός από το αυτογκόλ του Γιαννούλη ο Αίαντας επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, εξαφάνισε από τον αγωνιστικό χώρο τους Ολλανδούς κι αν ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα των φάσεων ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ να πατούσε καλύτερα, αλλά και πάλι το γκολ που πέτυχε ήταν κάτι σαν το γαλλικό μπιλιάρδο που παίξαμε όλοι μας σε νεαρή ηλικία. Όσο περνούσε ο χρόνος οι δυνάμεις εγκατέλειπαν τους Ασπρόμαυρους και αυτό ήταν ένα θέμα που απασχόλησε όλη την εβδομάδα το τεχνικό επιτελείο.

Το 2-2 του πρώτου αγώνα δίνει το αβαντάζ στους Ολλανδούς όμως σήμερα υπάρχει ένα νέο 90λπετό που κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί. Ο ΠΑΟΚ παραμένει το απόλυτο αουτσάιντερ.
Όμως, έδειξε ότι έχει την ποιότητα να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες τού αναλογούν μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες του κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί και αν το κάνουν και στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» τότε, ναι, έχουν δικαίωμα στο όνειρο! Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή και να φύγει από την έδρα του Άγιαξ με την πρόκριση στις βαλίτσες της. Όλοι έχουν μάθει, παλιοί και νέοι, τον αντίπαλο τους. Τα καλά και αδύνατα στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παίξει φοβισμένα, αλλά έξυπνα και μόνο τότε θα μπορέσει να ελπίζει σε κάτι πολύ καλό.

Επίσης ας μη ξεχνάνε κάποιοι πως οι Ασπρόμαυροι, πάντοτε μακριά από την Τούμπα έχουν ένα μαγικό τρόπο να φέρνουν… τούμπα τα πράγματα και να ζει μεγάλες στιγμές ο σύλλογος. Τι να πρωτοθυμηθώ. Το μεγάλο διπλό στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ ή αυτό στην Πόλη με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ. Ή μήπως την Ντόρτμουντ, και την Φιορεντίνα. Ο ΠΑΟΚ έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Ευρώπη. Ακόμα και κόντρα στον Άγιαξ δύο φορές ήρθε ισόπαλος 1-1.
Με μια πρόκριση απέναντι στον Άγιαξ τότε έχει κάνει το μεγάλο βήμα προς το όνειρο και είμαστε σίγουροι πως ούτε η Καραμπάκ, ούτε ο ΑΠΟΕΛ μπορούν να κοντράρουν τους Θεσσαλονικείς στα play off του Champions League.

Στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι μόνος του. Θα έχει τον κόσμο του στο πλευρό του, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη. Οι οπαδοί του Δικεφάλου θα «στήσουν» μια μικρή Τούμπα στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», προσπαθώντας από την πλευρά τους να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια που θα καταβάλουν οι ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα. Στην Ολλανδία θα μεταβεί και το αφεντικό της ΠΑΕ. Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει πολύ καλά την κρισιμότητα και φυσικά το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού με τον Άγιαξ και αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι. Στόχος του είναι να δείξει για μία ακόμη φορά με τις πράξεις του πως βρίσκεται στο πλευρό των παικτών και του προπονητή ενώ είναι πολύ πιθανό να τους μιλήσει για να τους «ντοπάρει» ψυχολογικά.

Ο Σαββίδης θέλει στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων να πάρει μια μεγάλη χαρά μετά τα «χτυπήματα» που δέχεται καθημερινά από αντιπάλους του. Ταυτόχρονα θα βοηθήσει και τον ίδιο να συνεχίσει να επενδύει σημαντικά κεφάλαια στην ομάδα. Το νέο μεγάλο απωθημένο του προέδρου της ΠΑΕ, αλλά και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι να δουν την ομάδα τους στα αστέρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ