Ο Σον «απειλεί» τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Σον «απειλεί» τον Ολυμπιακό (vids)

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Τότεναμ πλησιάζει (18/9) και ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ποντάρει πολλά στον Σον, που προσθέτει στην επίθεση των Λονδρέζων κάτι απρόβλεπτο και διαφορετικό.

Οι ομάδες στην Ευρώπη μετά το πέρας της διακοπής των εθνικών ομάδων επιστρέφουν στη δράση το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ την επόμενη βδομάδα ξεκινάει και η φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη Τετάρτη (18/9, 19:55), καθώς υποδέχεται την Τότεναμ στο Καραϊσκάκη για την πρώτη αγωνιστική σε ένα ματς κομβικό για το μέλλον του στη διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν τους Λονδρέζους, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν κι ακόμα ψάχνονται, ειδικά μετά τις τελευταίες προσθήκες. Στην Premier League έχουν μαζέψει μόλις 5 βαθμούς στις 4 πρώτες αγωνιστικές και ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ψάχνει να βρει λύσεις για άμεση επιστροφή στις νίκες.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα έχει μια μοναδική ευκαιρία για θετικό αποτέλεσμα, αφού τα σπιρούνια είναι σε κακή κατάσταση, επηρεασμένα σαφώς και από τους πολλούς τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, ο Ποκετίνο βλέπει να επιστρέφουν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό οι περισσότεροι παίκτες του, ενώ η διακοπή για τις εθνικές ομάδες βοήθησε σε όλους τους τομείς.

Ο «κινητήριος μοχλός» στην επίθεση της Τότεναμ

Ο παίκτης όμως που μοιάζει να περιμένει περισσότερα τόσο ο Αργεντινός τεχνικός αλλά και οι συμπαίκτες του δεν είναι άλλος από τον Σον Χέουνγκ Μιν, ο οποίος είναι ο παίκτης που απειλεί περισσότερο τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης σε μια έτσι κι αλλιώς «μηχανή» παραγωγής γκολ, αφού είναι ο συνδετικός κρίκος του Χάρι Κέιν με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Μαρτίνς γνωρίζει ότι αν κλείσει τον Σον θα μπλοκάρει και την Τότεναμ, αφού ο Νοτιοκορεάτης είναι ο «κινητήριος μοχλός» των Λονδρέζων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σον είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ντρίμπλες (15) ανά 90 λεπτά στην Premier League στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, ενώ βρίσκεται σήμερα στην έκτη θέση με 8,55 συνολικά στο πρωτάθλημα. Μπροστά του μέχρι στιγμής είναι μόνο ο Ντάνιελ Τζέιμς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι Άνταμ Τραορέ (Γουλβς), Φελίπε Άντερσον (Γουέστ Χαμ), Βιλφρίντ Ζαχά (Κρίσταλ Πάλας) και Ζεράρ Ντελοφέου (Γουότφορντ).

Για να καταλάβει κανείς την «απειλή» Σον για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των ομίλων αρκεί να αναλογιστεί ότι είναι 5ος σε προσπάθειες για σουτ στην Αγγλία με 4 ανά 90 λεπτά, με τον Σέρχιο Αγουέρο να καταλαμβάνει τη σχετική κορυφή. Παράλληλα ο Σον είναι ο «τροφοδότης» του Χάρι Κέιν και αυτός που του έχει μοιράσει από την περασμένη σεζόν τις περισσότερες ασίστ για να σκοράρει.

Ο κομβικός ρόλος του Σον και ο Κέιν

Ο Σον στα πρώτα ματς δεν ήταν στην κατάσταση που βρισκόταν πέρσι και όντας καλά κλεισμένος από τις αντίπαλες άμυνες περιορίστηκε. Αυτό στοίχισε μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 από τους 7 βαθμούς που έχει απωλέσει η Τότεναμ, ενώ κάτι ανάλογο θα πρέπει να πράξει και ο Ολυμπιακός.

Ο Ποκετίνο στοχεύει στην σωστή επανένταξη του Σον στην βασική εντεκάδα της ομάδας, καθώς είναι αναμφίβολα ο παίκτης-κλειδί στην επίθεση και αυτός που «ανεβάζει» κατακόρυφα και τον πολυβόλο που ακούει στο όνομα Χάρι Κέιν. Επίσης σε ανοιχτό γήπεδο και ανοργάνωτες άμυνες είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες στον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ποκετίνο θέλει να «δέσει» και τους Ντομπελέ, Σισοκό, Λο Σέλσο, Γουίνκς και Γουανιάμα στον χώρο του κέντρου, για να απελευθερώσει πλήρως και τον Σον μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Νοτιοκορεάτης σε ελεύθερο ρόλο είναι κίνδυνος θάνατος, ενώ θα δημιουργεί περισσότερους χώρους μέσα στην περιοχή και στον Κέιν, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Αργεντινός τεχνικός, αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της πρεμιέρας των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη και θέλει να το ανακόψει ή έστω να το περιορίσει.

Όλα τα γκολ του Σον για τη σεζόν 2018-19:

https://www.youtube.com/watch?v=IgMsqGPdUVw

Δείτε γκολ από τον Σον σε ανοιχτό γήπεδο και ανοργάνωτες άμυνες:

Και εντυπωσιακά τέρματα σε κλειστές άμυνες: 

https://www.youtube.com/watch?v=4BQ3IZI0v7Q

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ