6ος όμιλος: Τα «φώτα» στραμμένα στη Βεστφαλία

6ος όμιλος: Τα «φώτα» στραμμένα στη Βεστφαλία

Με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται και πάλι μετά από καιρό στην αποστολή και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μετράει αντίστροφα για το... comeback στη διοργάνωση, η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από τη Ντόρτμουντ στη Βεστφαλία, ενώ στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, η Ίντερ θέλει να αποφύγει τις εκπλήξεις κόντρα στη Σλάβια Πράγας.

Το Champions League παραμένει όπως κάθε χρόνο πιστό στο ραντεβού του και ύστερα από απουσία περίπου τριών μηνών κάνει δυναμικό comeback μπροστά στις οθόνες μας.

Ο 6ος όμιλος αποτελεί με διαφορά έναν από τος πιο αμφίρροπους που… γεννήθηκε μέσα από την κλήρωση του Αυγούστου, καθώς τρία ονόματα – κολοσσοί του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα κληθούν να κονταροχτυπηθούν για δυο εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ και Ίντερ είναι έτοιμες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την πολυπόθητη πρόκριση, ενώ με τη σειρά της η Σλάβια Πράγας θα διεκδικήσει ότι της αναλογεί.

Φαβορί για την πρωτιά μπορεί να αποτελούν οι Καταλανοί, όμως Ίντερ και Ντόρτμουντ δεν πρόκειται να διευκολύνουν τα πράγματα για την ομάδα της Βαρκελώνης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο όμιλος παραμένει ανοικτός και οι τέσσερις μονομάχοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση, αρχής γενομένης από απόψε.

Πάμε να δούμε τα ζευγάρια:

Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα

Η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα σε ένα κατάμεστο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» (22:00) και με σύμμαχο το Yellow Wall θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση με το δεξί.

Παρόλα αυτά, η δυναμική του αντιπάλου δεν κάνει εύκολο το έργο των Βεστφαλών, οι οποίοι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωποι με ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αγωνιστικά, οι Γερμανοί δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και αναμένεται να παρουσιαστούν πάνοπλοι για την κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στους «μπλαουγκράνα».

Από την πλευρά της, η ομάδα της Βαρκελώνης μπορεί να χαμογελάει με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στην αποστολή, όμως η συμμετοχή του στο αποψινό παιχνίδι παραμένει αμφίβολη.

Ο Αργεντινός επέστρεψε στις προπονήσεις μόλις πριν από λίγες ημέρες και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει από τον πάγκο.

Τη θέση του στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Ανσού Φατί, ο οποίος μόλις στα 16 του χρόνια έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει άπαντες στο στρατόπεδο των Καταλανών και όχι μόνο.

Ο μοναδικός που δεν ταξίδεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος εξακολουθεί να ταλανίζεται από πρόβλημα τραυματισμού.

Ίντερ – Σλάβια Πράγας

Στο δεύτερο παιχνίδι της βραδιάς, Ίντερ και Σλάβια Πράγας διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο «Γκιουζέπε Μεάτσα» (19:55) με διαφορετικές, όμως, απαιτήσεις.

Από την πλευρά τους, οι «νερατζούρι» βλέπουν το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διοργάνωση, ενώ από την άλλη οι Τσέχοι ταξίδεψαν στο Μιλάνο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιτακτική η νίκη για τους Ιταλούς, οι οποίοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να σπαταλήσουν βαθμούς απέναντι στον ασθενέστερο θεωρητικά αντίπαλο του ομίλου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Μιλάνου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με όλα τα όπλα στη φαρέτρα.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την περίπτωση της Σλάβια, η οποία ταξίδεψε ετοιμοπόλεμη στην Ιταλία, ευελπιστώντας πως θα βάλει… φρένο στα όνειρα των «νερατζούρι» για μια ιδανική αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ