Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 3-0

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 3-0

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εύκολα της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 εντός έδρας, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να σκοράρει και τα 2 τέρματα του αγώνα. Μεγάλη επιστροφή για την Ατλέτικο που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Γιουβέντους.

Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και η ίδια, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε εντός έδρας της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον 1ο όμιλο. Πολλά τα προβλήματα των «μερένχες» όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, με τους γηπεδούχους να πατάνε με ιδιαίτερη ευκολία στην περιοχή του Κουρτουά.

Και τα 2 γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από έναν… πρώην της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν, τον Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στο 14′, έπειτα από γύρισμα του Μπερνάτ, πλάσαρε από δύσκολη γωνία και άνοιξε το σκορ, με τον Κουρτουά να φέρει ευθύνη καθώς έκανε κακή εκτίμηση στη συγκεκριμένη φάση.

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το σουτ του Αζάρ στο 16′ πέρασε λίγο άουτ, ενώ λίγο μετά τη συμπλήρωση του μισάωρου στο παιχνίδι ο Μπέιλ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην επόμενη φάση, ο Ντι Μαρία κοντρόλαρε ωραία την μπάλα μετά από πάσα του Γκουεγιέ και με άπιαστο σουτ στη δεξιά πλευρά της εστίας, διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και αυτά της ομάδας του.

Στο 35′ ο Μπέιλ σκόραρε, αλλά ο διαιτητής έπειτα από χρήση VAR ακύρωσε το γκολ του Ουαλού, καθώς υπήρχε χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 45′ έστειλε τη μπάλα με σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας των Παριζιάνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ δεν κατάφερε να γίνει όσο απειλητική ήταν στο πρώτο, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντι Μαρία και Σαράμπια να πετύχουν και 3ο γκολ στο 60′ και 61′.

Κάτι που κατάφερε ο Μενιέ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ασίστ του Μπερνάτ σκοράροντας για το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Αλτέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-2

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο 65′; Η Ατλέτικο Μαδρίτης το πάλεψε μέχρι τέλους και με γκολ των Σάβιτς και Ερέρα ανέτρεψε τος εις βάρος της σκορ κόντρα στη Γιουβέντους και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι «μπιανκονέρι» προηγήθηκαν στο 48′ με τον Κουαρδράδο να πιάνει άπιαστο σουτ από τα δεξιά και να κάνει το 1-0, ενώ στο 65′ ο Ματουιντί εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Σάντρο από τα αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε 2 τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Σάβιτς ήταν αυτός που σήμανε την αντεπίθεση των «ροχιμπλάνκος» στο 70ο λεπτό, σκοράροντας με κεφαλιά για το 1-2. Στο 90′ ο Τρίπιερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ερέρα πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2 κόντρα στους Ιταλούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η «υπερηχητική» Μάντσεστερ Σίτι το παιχνίδι με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Χάρκοβο, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να κερδίζει εύκολα με 3-0 και να μπαίνει με το δεξί στον όμιλο. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Μαχρέζ στο 24’, με τον Γκουντογκάν στο 38’ να κάνει το 2-0 και να «καθαρίζει» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Μετά το γκολ του Γερμανού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 76’ ο Γκάμπριελ Ζέσους, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να περνάει θριαμβευτικά από την Ουκρανία.

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2

Τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκανε η Λοκομοτίβ Μόσχας, με τους Ρώσους αντίθετα σε όλα τα προγνωστικά, να φεύγουν νικητές από την έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 16’ με τον Κριχόβιακ μετά την εξαιρετική πάσα του Ζοάο Μάριο. Η απάντηση των γηπεδούχων, ωστόσο, ήταν άμεση. Στο 25’ η Μπάγερν ισοφάρισε σε 1-1 με το αυτογκόλ του Χέβεντες, σε μια φάση που ο Γερμανός σέντερ μπακ προσπάθησε να απομακρύνει το σουτ του Αράνγκις.

Το τελικό 1-2 έκανε ο Μπαρίνοφ στο 37’. Ο Χραντέτσκι απομάκρυνε λανθασμένα και ο μέσος της Λοκομοτίβ τον βρήκε εκτός θέσης, τον εκτέλεσε και χάρισε μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Αταλάντα 4-0

Μία εκπληκτική Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέλυσε εντός έδρας την Αταλάντα με 4-0, έχοντας σε «δαιμονιώδη» κατάσταση τον Μίσλαβ Όρσιτς. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση κόντρα στους Ιταλούς πετυχαίνοντας χατ-τρικ (31′, 42′, 68′) οδηγώντας την ομάδα σε μία από τις πιο ευρείες της νίκες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Μάριν Λέοβατς στο 10′ λεπτό του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ