Ρεάλ Μαδρίτης: Μπερδεμένη, ασόβαρη, ασύνδετη

Ρεάλ Μαδρίτης: Μπερδεμένη, ασόβαρη, ασύνδετη

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε έρμαιο των ορέξεων της Παρί Σεν Ζερμέν, που δεν είχε Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Καβάνι. Δεν έκανε ούτε τελική μετά από δέκα χρόνια. Η κλεψύδρα για τον Ζιντάν έχει γυρίσει πια ανάποδα…

Στο πρωτάθλημα, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, βλέπει την πλάτη της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλης. Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε σχετικά εύκολο πρόγραμμα, δεν τα λες και καλά αποτελέσματα για κοτζάμ Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι περίμεναν την έναρξη των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για να δουν και πάλι το πραγματικό πρόσωπο της «βασίλισσας».

Εκεί, στη δική της διοργάνωση, εκεί που αποτελεί την ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις και με την πιο βαριά φανέλα, εκεί που ακόμα και ο Ζινεντίν Ζιντάν βγάζει το… μαγικό ραβδάκι του και την οδηγεί στην κορυφή. Τούτη η χρονιά, όμως, ξεκινά μαρτυρικά και για τον ίδιο και για την ομάδα του.

Το βράδυ της Τετάρτης στο Παρίσι η «σφαλιάρα» από την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ηχηρή. Το 3-0 μπορεί να συμβεί ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες. Ακόμα και αν η Παρί δεν είχε τους «magic 3» στην επίθεσή της, αφού Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Καβάνι παρακολουθούσαν από τα επίσημα του σταδίου το μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής. Μπορούν όλα να συμβούν στο ποδόσφαιρο.

Εκείνο που δεν μπορεί να συμβεί είναι κοτζάμ Ρεάλ να τελειώσει ένα παιχνίδι χωρίς να έχει καταγραφεί ένα σου από πλευρά της εντός της αντίπαλης εστίας. Μια φορά τα… δέκα χρόνια συμβαίνει. Κυριολεκτικά. Η τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε σουτ στο αντίπαλο τέρμα, το οποίο είτε κατέληξε στα δίχτυα είτε απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν πριν από δέκα χρόνια και 578 ματς.

Μάλιστα, στο Champions League το διάστημα αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς είχε να συμβεί κάτι τέτοιο από την σεζόν 2003-04, πριν από 167 αναμετρήσεις! Κι όμως στο Παρκ Ντε Πρενς δεν υπήρξε ούτε μια τελική προσπάθεια που να «βρήκε» εστία.

«Δίχως ψυχή», έγραψε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η AS. «Έτσι δεν πάει πουθενά», ήρθε να προσθέσει η Marca. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκε ασύνδετη, ασόβαρη, μα πάνω απ’ όλα μπερδεμένη. Όπως ακριβώς έγινε και ο σχεδιασμός της το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μπέιλ από αποδιοπομπαίος τράγος έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος. Ο Χάμες έψαχνε ομάδα για να φύγει και κατέληξε και αυτός βασικός.

Ο Κασεμίρο με τον Κρόος μοιάζουν κουρασμένοι πριν καλά – καλά ξεκινήσει η σεζόν, ο Αζάρ ψάχνει ακόμα να βρει τον καλό του εαυτό, ο Γιόβιτς έρχεται από τον πάγκο δίχως να μπορεί να βρει ρυθμό, η άμυνα δίχως την παρουσία του Σέρχιο Ράμος… έμπαζε νερά. Και ο Κουρτουά έχει δεχτεί 11 γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Champions League.

Τα δημοσιεύματα βάζουν και πάλι το όνομα του Ζοσέ Μουρίνιο στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που ο ακριβοπληρωμένος πλέον Ζινεντίν Ζιντάν αμφισβητείται περισσότερο από ποτέ. «Δεν έχουμε πολλά να πούμε», ήταν η απάντησή του μετά τη συντριβή από την Παρί.

Το ερώτημα, πλέον, είναι αν έχει πολλά να πει ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Μιας και η κλεψύδρα για τον Ζιντάν γύρισε ήδη ανάποδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ