Κατάταξη UEFA: Οι Σέρβοι έρχονται με φόρα και στοχεύουν της 15η θέση

Η Σερβία βλέπει τις δύο ομάδες της να έχουν κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ελπίζει βάσιμα στην κατάληψη της 15η θέσης της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.


Κατάταξη UEFA: Οι Σέρβοι έρχονται με φόρα και στοχεύουν της 15η θέση | to10.gr

H εκτός έδρας νίκη της Παρτιζάν επί της Αστάνα με 2-1, έδωσε την ευκαιρία στη Σερβία να προσπεράσει τους Κροάτες (18ους με 24.375 βαθμούς) και να βρεθεί στην 17η θέση της κατάταξης της UEFA με 24.450 βαθμούς.

Πλέον οι Σέρβοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την 15η θέση και την Ελλάδα που έχει 25.300. Τα καλά νέα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να  αποφύγει την ήττα με 1-0 από τη Σεβίλλη, με αποτέλεσμα η Κύπρος να παραμένει 16η με 25.000 βαθμούς.

Παραμύθια από την ιστοσελίδα της «εξυγίανσης» του Σαββίδη

Τη διαφορά ωστόσο στην κούρσα αυτή αναμένεται να κάνει το γεγονός πως Ελλάδα, Κύπρος και Κροατία συνεχίζουν με μία ομάδα στην Ευρώπη, ενώ οι Σέρβοι με δύο.

Τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League οι βαθμοί είναι ίδιοι (2.000 για νίκη και 1.000 για ισοπαλία), όμως διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που «βγάζει» στην Ευρώπη η κάθε χώρα. Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό άρχισε με πέντε, ενώ οι άλλες τρεις χώρες με τέσσερις, με αποτέλεσμα η όποια συγκομιδή του Ολυμπιακού, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να συρρικνώνεται.

Αναλυτικά το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο top 20 της βαθμολογίας της UEFA.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο