Λεβαντόφσκι: Η «φονική» μηχανή της Μπάγερν (pics+vid)

Λεβαντόφσκι: Η «φονική» μηχανή της Μπάγερν (pics+vid)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πραγματοποιεί εξωπραγματική εκκίνηση σε Bundesliga και Champions League, έρχεται «καυτός» στο Φάληρο, με τα «ερυθρόλευκα» βλέμματα να είναι στραμμένα στην εξουδετέρωση του Πολωνού killer.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων και το αποδεικνύει περίτρανα κάθε χρόνο, με τα νούμερα και τις επιδόσεις του. Η σχέση του με την αντίπαλη εστία είναι ερωτική, κάτι το οποίο αποδεικνύει και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ο Πολωνός killer έρχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» έτοιμος να βοηθήσει την Μπάγερν Μονάχου να κάνει το απόλυτο στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» και ο Πέδρο Μαρτίνς από τη μεριά τους, αναζητούν τον τρόπο, προκειμένου να ανακόψουν το σερί του «Λέβα».

Ενδιαφέρον όμως αξίζει να δοθεί στα επιτεύγματα του 31χρονου επιθετικού, ο οποίος έχει ξεκινήσει με σπασμένα φρένα. Αρχικά η «κολόνα» στην επίθεση των Βαυαρών έχει πετύχει συνολικά 19 γκολ σε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τρομοκρατώντας τους αντιπάλους της Μπάγερν.

Συγκεκριμένα στην Bundesliga έχει σημειώσει 12 γκολ στις πρώτες 8 «στροφές» του γερμανικού πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει μάλιστα σε όλες τις αγωνιστικές.

Τα 8 σερί παιχνίδια στα οποία έχει βρει δίχτυα, ο Λεβαντόφσκι, αποτελεί ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στην ιστορία της Bundesliga και του ρεκόρ του Πιέρ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος το 2015 είχε σημειώσει ανάλογο επίτευγμα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μάλιστα έχει πετύχει γκολ στους τελευταίους 11 αγώνες της ομάδας του Νίκο Κόβατς, φιλοδοξώντας να τους κάνει 12 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο 31χρονος έχει προλάβει από το ματς της έκτης αγωνιστικής εναντίον της Πάντερμπορν να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου που φτάνει τα 10 γκολ στα 6 πρώτα ματς της σεζόν.

Για να καταλάβει κανείς την επιρροή του στη Μπάγερν, αξίζει να δει ότι από τα 22 συνολικά γκολ της βαυαρικής ομάδας, τα 12 είναι δικά του, ποσοστό που ανέρχεται στο 55%. Φυσικά αποτελεί από το τέλος της περσινής σεζόν, τον πρώτο ξένο σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga, αφήνοντας πίσω του τον Περουβιανό επιθετικό, Κλαούντιο Πιζάρο.

Όσο για το Champions League; Ο διεθνής Πολωνός έχει σημειώσει 3 γκολ στις πρώτες δύο αγωνιστικές απέναντι σε Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα, όντας στην τρίτη θέση των σκόρερ πίσω από τους Χάαλαντ και Γκνάμπρι (συμπαίκτης του στη Μπάγερν).

Συνεχίζει μάλιστα την άνοδό του στη λίστα με τους μεγαλύτερους σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 56 στον θεσμό και βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ρουντ Βαν Νίστελρόι. Θέλει άλλα τέσσερα επίσης, για να φτάσει τον Γάλλο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά.

Όλα αυτά βέβαια έχουν αιτία. Όχι ότι τις προηγούμενες χρονιές ο Λεβαντόφσκι δεν τα πήγαινε καλά, αλλά τη φετινή σεζόν ήρθε και η ανανέωση του συμβολαίου του, για να απελευθερωθεί ακόμα περισσότερο.

Ο 31χρονος τον περασμένο Αύγουστο, ανανέωσε το συμβόλαιό του με του Βαυαρούς μέχρι το καλοκαίρι του 2023, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τα 35 του θα βρίσκεται στο σύλλογο όπου αισθάνεται «σημαντικός» και αποτελεί το number 1.

Στην αυριανή αναμέτρηση της του Φαλήρου, οι «ερυθρόλευκοι» και συγκεκριμένα ο Ρούμπεν Σεμέδο θα έχουν πολλή δουλειά, προκειμένου να κρατήσουν «άσφαιρο» τον Πολωνό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε μάλιστα στη συνέντευξη τύπου: «Είναι πραγματικά ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες στον κόσμο. Δουλεύει πάρα πολύ μέσα στην περιοχή. Εμείς όμως έχουμε μια πολύ καλή αμυντική γραμμή και θα προσπαθήσουμε να τον εμποδίσουμε».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι μια πραγματική «μηχανή» των γκολ και αν συνεχίσει έτσι αναμένεται να σπάσει το φράγμα πολλών ρεκόρ ακόμα. Στο λιμάνι από την άλλη ελπίζουν να «σιγήσει»…τουλάχιστον για ένα ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ