Τότεναμ – Ερυθρός Αστέρας: Επιβίωση ή υπέρβαση

Τότεναμ – Ερυθρός Αστέρας: Επιβίωση ή υπέρβαση

Την ίδια ώρα με το Ολυμπιακός-Μπάγερν, η Τότεναμ υποδέχεται στο Λονδίνο τον Ερυθρό Αστέρα, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετη αρχή στον όμιλο του Champions League.

Όταν συγκεκριμενοποιήθηκε το πρόγραμμα του ομίλου, η Τότεναμ φανταζόταν ότι το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα θα διεξαγόταν υπό ευνοϊκές περιστάσεις. Διότι πόνταρε σε ένα πιθανό 2Χ2, με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και με τη Μπάγερν στο Λονδίνο και τα δύο παιχνίδια με τον πρωταθλητή Σερβίας την 3η και την 4η αγωνιστική θα χρησίμευαν για να «κλειδώσει» την πρόκριση της. Όμως, τα σχέδια της έχουν ανατραπεί πλήρως και τώρα παίζει με την πίεση του αποτελέσματος.

Διότι στην πρεμιέρα του ομίλου, η Τότεναμ αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», παρότι προηγήθηκε 2-0 και πριν τα προκριματικά του Euro 2020, ηττήθηκε με το πρωτόγνωρο 7-2 από τη Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της. Κάπως έτσι, αντί για πρωτιά, οι «πετεινοί» φιγουράρουν στην τελευταία θέση ισοβαθμώντας με τον Ολυμπιακό με 1 πόντο, αλλά έχοντας παθητικό 9 τερμάτων.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι δεύτερος με 3 βαθμούς, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Ολυμπιακού και επομένως, στο ματς του Λονδίνου έχει ιστορική ευκαιρία να διεκδικήσει την υπέρβαση. Αν πάρει θετικό αποτέλεσμα, διατηρεί ή διευρύνει τη διαφορά από την Τότεναμ και την επόμενη αγωνιστική θα την υποδεχτεί στο Βελιγράδι!

Είναι προφανές ότι η Τότεναμ ήταν ντεφορμέ και δεν είχε σταθερότητα. Πιθανώς η διακοπή να βελτίωσε την κατάσταση της, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση, η Τότεναμ παίζει τα… ρέστα της, αρχής γενομένης από σήμερα. Νικάει και αντιστρέφει την βαθμολογία ή δεν νικάει και το πράγμα μπλέκεται, εν όψει του ταξιδιού της στη Σερβία.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία με αποτέλεσμα στο Λονδίνο, να «κλειδώσει» το εισιτήριο για το Europa League αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει κάτι από τη Μπάγερν και να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Για την Τότεναμ, δεν θα παίξει ο γκολκίπερ Γιορίς που είναι τραυματίας, ενώ υπολογίζονται από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο οι Έρικσεν, Σεσενιόν και Λο Σέλσο. Στον αντίποδα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα έχει στη διάθεση του τον Κάνιας, αλλά όχι και τους Μποακέ και Γιόβισιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ