Ολυμπιακός: Ο Αβραάμ και οι… έντεκα

Ολυμπιακός: Ο Αβραάμ και οι… έντεκα

Άλλος δεν θα έπαιζε. Ο Αβραάμ όμως είναι... ο Αβραάμ. Και οι πιθανότητες για εκείνον μετρούν διαφορετικά. Έντεκα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετρούν μίνιμουμ 20 ματς από τα 24 της σεζόν!

Το χρησιμοποιούν συχνά οι Αμερικανοί ως έκφραση στα sports. Το είχε πει για παράδειγμα ο πολύς Κέβιν Ντουράντ για τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Ο τύπος που θα πήγαινα μαζί του στον πόλεμο». Ατάκα που πιθανόν να την σκέφτηκαν πολλοί τις τελευταίες ημέρες στον Ρέντη βλέποντας τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να δηλώνει «παρών» στο προσκλητήριο του Πέδρο Μαρτίνς για την μάχη της πρόκρισης, στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Για τον αυριανό «τελικό» του Καραϊσκάκης, με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός δεν είναι έτοιμος στο 100% σωματικά. Είναι τέτοια η επιθυμία του όμως να δηλώσει «ετοιμοπόλεμος» που ήδη το πρώτο μεγάλο στοίχημα το κέρδισε. Είναι κανονικά στην αποστολή που ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο προπονητής του. Ο αρχηγός που όσο η σεζόν προχωρά βαθύτερα, τόσο και με έναν τρόπο αναδεικνύεται ως η αποκάλυψη της. Η δική του… δευτέρα παρουσία στο μεγάλο λιμάνι. Επέστρεψε τον Γενάρη για να κλείσει την καριέρα του στα χρώματα της καρδιάς. Έμεινε τον Ιούνη για να συνδράμει κυρίως στο «κλίμα» και τα «αποδυτήρια». Και δίχως να το καταλάβει κανείς μέσα από μια σειρά καραμπόλες, εξελίσσεται σε λύση πρώτης γραμμής.  Οκτώ συμμετοχές μετρά και εάν και εφόσον ετοιμάζεται αύριο βράδυ να αγωνιστεί ξανά κάτω από τα άστρα του Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Με έντεκα παίκτες

Το πρόβλημα υγείας του Παπ Αμπού Σισέ. Το γεγονός ότι δεν επέτρεψε ποτέ μέσα από τον «συναγωνισμό» στους Ουσεϊνού Μπα και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς να τον προσπεράσουν. Και εσχάτως τα μπόλικα λάθη του Γιασίν Μεριά, έκαναν τον Παπαδόπουλο στα 35 του χρόνια (είχε τα γενέθλια του ακριβώς πριν από μια εβδομάδα) μέλος της πρώτης γραμμής του Ολυμπιακού. Σε μια σεζόν που το rotation είναι πολύ μικρότερο από ότι θα περίμενε κανείς. Ως εδώ σε 24 αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη οι Ερυθρόλευκοι έχουν έντεκα ποδοσφαιριστές με είκοσι συμμετοχές και πάνω. Όχι θεωρητικά. Πρακτικά. Μια κανονική εντεκάδα: Ο Σα και ο Ποντένσε σε όλα τα ματς. Ο Γκιγιέρμε, ο Μασούρας, ο Ομάρ, ο Σεμέδο στα 22. Καμαρά και Μπουχαλάκης στα 21. Τσιμίκας, Ελ Αραμπί και Γκερέρο 20. Αν υπολογίσει κανείς το θέμα των μεγάλων τραυματισμών του Φορτούνη και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου που βρίσκονται στο ρόστερ αλλά δεν… Την υπόθεση Σισέ που ήδη αναφέραμε. Και τα διαδοχικά προβλήματα του Ματιέ Βαλμπουενά (δεν επέστρεψε χθες από την Γαλλία, συνεχίζει εκεί την αποθεραπεία του και πλέον στόχος είναι να προλάβει το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα) καταλαβαίνει σε μεγάλο βαθμό γιατί το «βάρος» έχει πέσει σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η εξήγηση

Και εκτιμά δύο φορές την «αναγέννηση» του Αβραάμ Παπαδόπουλου υπολογίζοντας τι συμβαίνει με εκείνους που επιλέχθηκαν το καλοκαίρι ως second unit δίχως ακόμη να έχουν εξασφαλίσει ουσιαστική συμμετοχή στο rotation της ομάδας. Ο Ραντζέλοβιτς που έπειτα από την «έκρηξη» των προκριματικών ψάχνει τα πατήματα του. Ο Μπενζιά, ο Λοβέρα, ο Γκασπάρ, ο Μάρκοβιτς. Ο Μπα με τον Μπρούνο που δημιούργησαν νέες προσδοκίες το Σάββατο στο Αγρίνιο αλλά που ως τώρα με τη σειρά τους δεν έχουν καταφέρει να «ελαφρύνουν» το βάρος από εκείνους που αγωνίζονται ασταμάτητα. Ακόμη και ο βασικός πέρσι Λεονάρντο Κούτρης που φέτος μένει συνήθως εκτός 18άδας. Μια εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών που άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο έχουν πάρει ως εδώ ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς αλλά δεν έχουν καταφέρει να «κερδίσουν» μια θέση στις βασικές επιλογές. Στους «14-15» που τραβάνε το κουπί σε μια σεζόν με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.  Ο Αβραάμ είναι η εξαίρεση του κανόνα. Και καταλαβαίνει κανείς πόση σημασία έχει να μπορέσει αύριο να είναι κανονικά ετοιμοπόλεμος. Θα δοκιμάσει πάλι το πρωί. Στη δική του περίπτωση οι πιθανότητες δεν έχουν σημασία.

Η ενναλακτική

Αν δεν τα καταφέρει; Ο Γιασίν Μεριά θα είναι εκείνος που θα σταθεί στο πλευρό του Σεμέδο. Κατά τα άλλα; Η τελευταία δοκιμή προκρίνει το 4-3-3. Με Σε, Ομάρ, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ο Μεριά που ήταν μοιραίος εκείνο το βράδυ στο Βελιγράδι που άφησε τους λογαριασμούς ανοιχτούς για την τρίτη θέση και το εισιτήριο του Γιουρόπα. Που είναι και «εκτροχιασμένος» από το επόμενο μεγάλο λάθος του. Εκείνο στο Λονδίνο που έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς με την Τότεναμ. Η μοναδική ευκαιρία για να διορθώσεις λάθη όμως, είναι να παίξεις. Αν χρειαστεί λοιπόν και το δικό του κίνητρο είναι σπουδαίο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ