Τα «τρελά» μπάτζετ του Champions League και το ερυθρόλευκο επίτευγμα

Τα «τρελά» μπάτζετ του Champions League και το ερυθρόλευκο επίτευγμα

Ο Ολυμπιακός έχει το χαμηλότερο μπάτζετ από τις 8 που συνεχίζουν στο Europa League, εν αντιθέσει με τους συλλόγους που πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, όπου προκρίθηκαν οι «πλουσιότεροι» των ομίλων.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια πανάξια πρόκριση στους «32» του Europa League, μετά τη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα με 1-0 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους Σέρβους και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία τους στο Champions League.

Μια διοργάνωση όπου έχει εκτοξευτεί σε χρηματιστηριακή αξία και έχει ξεφύγει από τα φυσιολογικά δεδομένα. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση λοιπόν έχει γίνει πλέον μια μάχη δισεκατομμυρίων, με τους «πλούσιους» να προχωράνε, με εξαίρεση μόνο μερικές περιπτώσεις.

Περιπτώσεις όπως της Αταλάντα που θα βρεθεί στους «16» έχοντας το πιο χαμηλό μπάτζετ από όλους, αλλά και πάλι ούσα η δεύτερη πιο ακριβή ομάδα του ομίλου της. Πέρα όμως από την ιταλική ομάδα αξίζει να σταθούμε και στον Ολυμπιακό. Την ομάδα με το 30ο μπάτζετ εκ των 32 που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες πήραν το ένα από τα οκτώ εισιτήρια για το Europa και η τεράστια επιτυχία φαίνεται από τις ομάδες που θα συνεχίσουν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση. Οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ που θα «σταλεί» στο Europa, καθώς έχει 89.3 εκατ. ευρώ αξία.

Για να καταλάβετε την αναλογία, η Ίντερ που τερμάτισε τρίτη έχει αξία 632.9 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, η Λεβερκούζεν έχει αξία 415.3 εκατ. ευρώ, ο Άγιαξ 375.8 εκατ. ευρώ και η Μπενφίκα 320 εκατ. ευρώ. Πιο κοντά στα… οικονομικά μέτρα του Ολυμπιακού αλλά και πάλι… μακριά είναι η Σαχτάρ (137.4 εκατ. ευρώ αξία), η Κλαμπ Μπριζ (130.9 εκατ. ευρώ αξία) και η Σάλτμπουργκ (113 εκατ. ευρώ).

Champions League: Η διοργάνωση των… πλουσίων

Μπορεί λοιπόν ο Ολυμπιακός να είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ που πέρασε στο Europa League, στο Champions League όμως οι «16» είναι οι ακριβότερες ομάδες των ομίλων. To10.gr αντλώντας στοιχεία από το transfermarkt προχώρησε στον υπολογισμό της αξίας των 16 ομάδων της διοργάνωσης που προκρίθηκαν από τους 8 ομίλους.

Όλες οι ομάδες λοιπόν με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία πέρασαν από κάθε όμιλο, αποδεικνύοντας ότι όσο καλός και να είσαι μέσα στο γήπεδο, τα μπάτζετ παίζουν τον ρόλο τους.

Η παρακάτω εικόνα μιλάει από μόνη της, με την Αταλάντα να είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στους «16» με 284.9 εκατ. ευρώ. Και πάλι όμως στον όμιλο της υπερτερούσε οικονομικά κατά πολύ από τις Σαχτάρ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ουσιαστικά στα νοκ-άουτ δεν έχει γίνει ούτε μια… έκπληξη βάσει οικονομικών δεδομένων, με τον Ολυμπιακό ωστόσο και ομάδες όπως τον Άγιαξ, την Ίντερ, τη Σαχτάρ και τη Λεβερκούζεν να παλεύουν να μπουν «σφήνα» στους… πλούσιους. Χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Για να αντιληφθεί κανείς τις τεράστιες διαφορές, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ, η Λίβερπουλ, η Μπαρτσελόνα και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν αξία πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ομάδες όπως η Μπάγερν, η Τότεναμ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο και η Τσέλσι το «αγγίζουν».

10 από τους 16 φτάνουν ή ξεπερνούν το 1 δις ευρώ, δείγμα του πόσο μεγάλη επιτυχία αποτελεί για οποιονδήποτε η πρόκριση στους «16», αλλά και στους «32» του Europa League, μέσω της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό.

Δείτε τα μπάτζετ των 32 ομάδων του Champions League:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ