Ο Ζίκο, ο Βαλβέρδε, ο Ζαρντίμ, ο Σίλβα και ο Μαρτίνς (vids)

Ο Ζίκο, ο Βαλβέρδε, ο Ζαρντίμ, ο Σίλβα και ο Μαρτίνς (vids)

Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν για πέμπτη φορά την Αρσεναλ και μάλιστα με πέμπτο διαφορετικό προπονητή. Ζίκο, Βαλβέρδε, Ζαρντίμ και Σίλβα πέτυχαν από μία νίκη απέναντι στους Λονδρέζους και ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους – Ο Μαρτίνς θέλει να μπει στο κλαμπ των προκατόχων του και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε έναν ακόμα ευρωπαϊκό θρίαμβο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, με την κληρωτίδα να τον φέρνει αντιμέτωπο με την σπουδαία Αρσεναλ στους «32» του Europa League.

Μια ομάδα την οποία γνωρίζει πολύ καλά, καθώς την έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν, σημειώνοντας μεγάλες νίκες, εντός και εντός έδρας.

Μία από τις καλύτερες ομάδες στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, την οποία ο Ολυμπιακός έχει κοιτάξει στα μάτια όσες φορές κληρώθηκε μαζί της. Ιστορικά παιχνίδια και θρυλικές νίκες, με τις οποίες έγραψαν ιστορία οι Πειραιώτες, κάνοντας περήφανους τους οπαδούς τους.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός και τη φετινή σεζόν, με τον Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του μετά την κλήρωση να δίνει το σύνθημα για μια ακόμα σπουδαία επιτυχία. «Είμαστε ο Ολυμπιακός και είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε δύο… ολυμπιακές βραδιές. Η μια θα είναι στην έδρα μας, όπου είμαστε σίγουροι για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοί μας. Έχουμε τις δυνάμεις μας, έχουμε την εμπειρία και φιλοδοξίες για να προκριθούμε», ανέφερε ο Πορτογάλος.

Ο Ιβηρας τεχνικός θα είναι ο 5ος προπονητής του Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ, με τους τέσσερις προηγούμενους να έχουν οδηγήσει την πειραϊκή ομάδα σε μεγάλες νίκες απέναντι στους Λονδρέζους. Ζίκο, Βαλβέρδε, Ζαντίμ και Σίλβα έγραψαν χρυσές σελίδες στην ιστορία της ελληνικής ομάδας και είδαν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ερνέστο, ο οποίος πέρασε από τον Ολυμπιακό και πλέον βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα, μία από τις πέντε κορυφαίες ομάδες του πλανήτη.

Εκανε την αρχή ο Ζίκο           

Ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού που αντιμετώπισε την Αρσεναλ ήταν ο Ζίκο τη σεζόν 2009-2010 για τους ομίλους του Champions League. Στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων που έγινε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Λεονάρντο στο 47ο λεπτό και πανηγύρισε μια επική πρόκριση, ως δεύτερος στον όμιλο του, στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά αντιμετώπισε την Μπορντό στη φάση των «16» και αποκλείστηκε με δύο ήττες.

Ακολούθησε ο Βαλβέρδε

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Αρσεναλ ξανά τη σεζόν 2011-2012 και πάλι για τους ομίλους του Champions League, όταν στον πάγκο του βρισκόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τη βρετανική ομάδα στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη και παράλληλα να μην κερδίσει η Μαρσέιγ στη Βεστφαλία την Ντόρτμουντ.

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 3-1 με γκολ των Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοντεστό, αλλά δεν τους έφτασε, αφού η Μαρσέιγ νίκησε με 3-2 στη Γερμανία σε ένα παιχνίδι όπου έχανε μέχρι τα τελευταία λεπτά με 2-0. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τον όμιλο ως τρίτος, αφού δεν του έφτασε μόνο η νίκη κόντρα στην αγγλική ομάδα. Στους «32» του Europa League απέκλεισε την Ρούμπιν Καζάν, ενώ στους «16» αποκλείστηκε από την Μέταλιστ.

Μια νίκη, που βοήθησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να γιγαντώσει το όνομά του και να γίνει… viral στην Ισπανία. Την επόμενη σεζόν ο «Τσινγκούρι» επέστρεψε στην πατρίδα του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια, ακολούθησε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, μία από τις πέντε καλύτερες ομάδες στον πλανήτη. Δύο σεζόν που βρίσκεται στον πάγκο των Μπλαουγκράνα έχει πανηγυρίσει ένα νταμπλ και ένα πρωτάθλημα ακόμα.

Πάλι κόντρα στην Αρσεναλ, με διαφορετικό προπονητή

Η κληρωτίδα για δεύτερη σερί χρονιά έφερε την Αρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού. Η βρετανική ήταν και πάλι στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League και πάλι οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες. Οι κανονιέρηδες νίκησαν με 3-1 στο Λονδίνο, όμως οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο Καραϊσκάκη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Αυτή τη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος μετά από λίγες εβδομάδες το παιχνίδι αποχώρησε από τον πάγκο των Πειραιωτών, αλλά και αυτός βρίσκεται στη λίστα με τους προπονητές που εκτοξεύθηκε η καριέρα τους, μετά τις σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες που πέτυχε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα και τον Πειραιά. Μετά τους Ερυθρόλευκους ο Ιβηρας προπονητής πήγε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και το 2014 μετακόμισε στη Μονακό, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η σειρά του Μάρκο Σίλβα

Τα βήματα των Ζίκο, Βαλβέρδε και Ζαρντίμ ακολούθησε ο Μάρκο Σίλβα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη βρετανική ομάδα τη σεζόν 2015-2016 και πάλι για τους ομίλους του Champions League, με τους Πειραιώτες, όμως, αυτή τη φορά να κερδίζουν εκτός έδρας! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 στο Emirates υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού, πετυχαίνοντας ένα από σπουδαιότερα διπλά στην ιστορία του. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα νίκησε χάρη στα τέρματα των Φορτούνη με απευθείας κόρνερ (στη συνέχεια χρεώθηκε αυτογκολ του Οσπίνα), Πάρντο και Φινμπόγκασον, πραγματοποιώντας μια επική εμφάνιση. Μια τεράστια επιτυχία, που έβαλε τον Σίλβα στον χάρτη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η συνέχεια γνωστή, ο Πορτογάλος τεχνικός την επόμενη σεζόν πήγε στην Χαλ, ενώ ακολούθησαν οι Γουότφορντ και Εβερτον, στην οποία ήταν προπονητής μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Next: Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος, όπως προαναφέραμε, θα είναι ο πέμπτος διαφορετικός προπονητής του Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να μπει στο κλαμπ των προκατόχων του και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε έναν ακόμα ευρωπαϊκή θρίαμβο. «Ολυμπιακές… βραδιές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο επίσημο κανάλι της πειραϊκής ομάδας. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τα  φόντα για να κοιτάξουν στα μάτια την Αρσεναλ και να γράψουν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Το απέδειξαν άλλωστε περίτρανα στα σπουδαία παιχνίδια με Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, τις οποίες κόντραραν στα ίσια και αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαν να τις είχαν κερδίσιε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ