Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Εντάξει, δεν μπήκαν και με πιστόλι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλλον...
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το Big-4 διαλέγει νέο αρχιδιαιτητή την Παρασκευή

Οι υποψήφιοι επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπουργκ και Πίτερ Φίορντφελντ παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στους εκπροσώπους Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το Big-4 διαλέγει νέο αρχιδιαιτητή την Παρασκευή | to10.gr

Συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης έδωσαν την Πέμπτη οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπουργκ και Πίτερ Φίορντφελντ. Ο Άγγλος και Σουηδός δέχτηκαν ερωτήσεις από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για αυτό τον σκοπό και εξήγησαν τη φιλοσοφία τους και τη σκέψη τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ομάδα εργασίας απαρτίζουν οι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κα Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με την επιλογή του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των εκπροσώπων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Για αυτό οι δύο υποψήφιοι παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, ώστε οι διοικήσεις των ομάδων να συζητήσουν και να κάνουν την επιλογή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος δεν έχει δικαίωμα ψήφου, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με την παρουσίαση των επαγγελματικών προφίλ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Κ.Ε.Δ. και τη διαδικασία των ατομικών συνεντεύξεων ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση της «ομάδας εργασίας», η οποία την Παρασκευή 17/7 καλείται να εκλέξει το νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Βάσει της διαδικασίας, σήμερα, τα μέλη της «ομάδας εργασίας» ενημερώθηκαν αρχικά από τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA για το βιογραφικό και την διεθνή καριέρα των κ.κ. Mark Clattenburg (Αγγλία) και Peter Fröjdfeldt (Σουηδία), οι οποίοι στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παρουσιάσουν αναλυτικά τη φιλοσοφία τους για τη Διαιτησία και το Ποδόσφαιρο, καθώς και το πλάνο τους για τη συνολική λειτουργία και αναβάθμιση της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Στην «ομάδα εργασίας» μετέχουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κα Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Εκ μέρους των FIFA και UEFA στη διαδικασία μετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο επικεφαλής του τμήματος εθνικής διακυβέρνησης και διεθνών φορέων της UEFA κ. Λούκα Νικόλα, ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της UEFA κ. Μάριος Γεωργίου καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η «ομάδα εργασίας» θα συνεδριάσει για τελευταία φορά την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, στις 14.00, για να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ./ΕΠΟ Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον οι εκπρόσωποι των τεσσάρων (4) ΠΑΕ

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατη απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., όπως αυτή προτάθηκε από τις FIFA/UEFA και η οποία προβλέπει:

α. ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./ΕΠΟ θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR,

β. η σύμβαση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ. θα είναι τουλάχιστον διετής,

γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η ΕΠΟ, η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα συγκροτήσουν «ομάδα εργασίας»,

δ. η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 ΠΑΕ να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Η Ε.Ε. έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.».

Photo credits: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από