Σαν (Φενταγί) το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ δεν έχει…

Σαν (Φενταγί) το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ δεν έχει…

Έργα και ημέρες του 36χρονου Ελβετού διαιτητή με τη σχεδόν μηδαμινή ευρωπαϊκή εμπειρία, που ορίστηκε στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

O 30χρονος Ελβετός Σάντρο Σάρερ μας… τελείωσε λοιπόν, λόγω τραυματισμού, όπως ενημερώθηκε η ΚΕΔ, και στη θέση του στο ντέρμπι της Κυριακής (30/9) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική της Super League ορίστηκε ο συμπατριώτης του Σαν Φενταγί.

Ο νέος… άρχοντας της «μάχης» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι 36 ετών, διεθνής από το 2016 και μέλος της τρίτης κατηγορίας της UEFA.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο Μέλο Περέιρα στηρίζει την ελληνική διαιτησία.

Φέρνοντας έναν 36χρονο Ελβετό, μέλος της τρίτης κατηγορίας. Και ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης για παράδειγμα, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί για να γίνει διεθνής, την ίδια ηλικία έχει και στην ίδια κατηγορία θα τοποθετηθεί αν επιλεγεί. Γιατί να μην προτιμηθεί αυτός; Επειδή είναι της Ένωσης Μακεδονίας, θα απαντήσετε… Γιατί να μην οριστεί κάποιος από τους υποψήφιους για να γίνουν διεθνείς, και αυτοί στην τρίτη κατηγορία θα τοποθετηθούν.

Παρασκηνιακά πάντως, όπως ακούγεται στον χώρο της διαιτησίας, ο τραυματισμός που δήλωσε ο Σάντρο Σάρερ δεν αποκλείεται να σχέση και με την επιλογή του Ιωάννη Παπαδόπουλου για να διαιτητεύσει αγώνα του ελβετικού πρωταθλήματος στο πλαίσιο της ανταλλαγής των διαιτητών. «Διαιτητή τρίτης κατηγορίας στείλαμε, διαιτητή τρίτης κατηγορίας πήραμε» ακούστηκε χαρακτηριστικά. Άλλοι πάλι λένε, ότι είναι εντελώς τυχαία επιλογή του.

Όσοι πάντως, αναρωτιούνται πως ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα δεν μπόρεσε να βρει κάποιον πιο έμπειρο ρέφερι, έχουν δίκιο…

Με τα… πιτσιρίκια

Ως ρέφερι της τρίτης (και χαμηλότερης) κατηγορίας της UEFA λοιπόν, ο Σαν Φενταγί έχει πολύ μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία.

Για την ακρίβεια έχει οριστεί σε 20 αγώνες της UEFA και της UEFA, επίσημους και φιλικούς.

Έχει διευθύνει μόλις δύο ματς Champions League, και συγκεκριμένα για τον α’ προκριματικό, το ματς Σούντουβα Λιθουανίας – ΑΠΟΕΛ 3-1 (11/7/2018) και τον αγώνα Χιμπέρνιανς Μάλτας-Ταλίν 2-0 (27/6/2017).

Στο Europa League ορίστηκε στους αγώνες Ερυθρός Αστέρας – Ίρτις Καζακστάν 2-0 (20/7/2017) και Μπάλα Ουαλίας-ΑΙΚ 0-2 (7/7/2016).

Από εκεί και πέρα έχει παίξει σε δύο προκριματικά U17 του Euro 2016 και δύο στην elite round του Euro 2017. Επίσης, έναν αγώνα για τα προκριματικά U21 του Euro 2017, δύο προκριματικά U19 του Euro 2018 και τρία προκριματικά U21 του Euro 2019.

Με Ολυμπιακό στους νέους

«Έπαιξε» ακόμη, σε παιχνίδια αγώνες για το UEFA Youth League της περιόδου 2016-17 και άλλα δύο για την επόμενη σεζόν, το ένα από τα οποία ήταν ο αγώνας της Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό (3-1) στις 27/9/2017.

Τέλος, ορίστηκε και σε δύο φιλικά, το Τυνησία – Τουρκία 2-2 (1/6/2018) και το Σαουδική Αραβία – Περού 0-3 (3/6/2018).

Η ευρωπαϊκή του εμπειρία λοιπόν, εκτός από τα τέσσερα παιχνίδια στο Europa και το Champions League, περιλαμβάνει ως επί το πλείστον αγώνες νεαρών παικτών και ουσιαστικά είναι μηδαμινή.

Στην Ελβετία, ο 36χρονος ψυκτικός στο επάγγελμα από την περίοδο 2011-2012 που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, έχει 95 αγώνες στο ενεργητικό του, οι 23 από τις οποίες ήταν την περσινή περίοδο. Έχει σφυρίξει ακόμη, τέσσερις αγώνες της αυστριακής λίγκας.

Ο πιο… επεισοδιακός ήταν στις 13/9/2015 ανάμεσα στη Λουκέρνη και την Γκρασχόπερς (3/3) όταν είχε αποβάλλει με δύο κίτρινες στην ίδια φάση τον Περουβιανό Λεσκάνο, σκόρερ δύο τερμάτων των γηπεδούχων σε εκείνο το ματς. Στη συνέχεια ο 28χρονος ποδοσφαιριστής είχε «κολλήσει» το κεφάλι του στο πρόσωπο του Ελβετού διαιτητή και τον είχε σπρώξει με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με οχτώ αγωνιστικές.

<div style=»width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;»><iframe src=»https://streamable.com/s/hus8b/foewry» frameborder=»0″ width=»100%» height=»100%» allowfullscreen style=»width: 100%; height: 100%; position: absolute;»></iframe></div>

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ