Παλεύουν να… ξεπλύνουν τα «εργαλεία»

Παλεύουν να… ξεπλύνουν τα «εργαλεία»

Την ώρα που UEFA/FIFA, αλλά και ο ίδιος ο Περέιρα πήραν θέση για το «έγκλημα», το επικοινωνιακό συνεργείο της «εξυγίανσης», παλεύει να ξεπλύνει και να... σώσει τα «εργαλεία». Μάταια, όμως, γιατί η εικόνα της χυδαίας αλλοίωσης εξέθεσε το σύστημα.

Η αντίδραση είναι πάντα αναμενόμενη όταν υπάρχει δράση. Αλλά ακόμη και το σύστημα, το «συνεργείο» της εξυγίανσης, δεν μπορούσε να βρει τρόπο για να αντιδράσει. Δεν μπορούσε να βρει πάτημα. Κάτι, ακόμη και ακραίο, για να χτίσει ένα έστω υποτυπώδες αφήγημα, που θα κάλυπτε, θα ύψωνε δίχτυ προστασίας στα «εργαλεία» του συστήματος.

Και αφού δεν βρήκε, αποφάσισε να εκτεθεί στον απόλυτο βαθμό, αλλοιώνοντας (ξανά) την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να πείσει ότι το προφανές δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά αυτό που νομίζουμε ότι βλέπουμε. Ότι η αλλοίωση, την οποία παραδέχθηκαν ακόμη και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι (σ.σ. οι οποίοι τη… σκηνοθέτησαν εξ αρχής, χωρίς προφανώς να περιμένουν ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο εγκληματικής παραποίησης της πραγματικότητας), δεν είναι… αλλοίωση. Αλλά κάτι απολύτως λογικό. Κάτι που πηγαίνει με το γράμμα του νόμου.

Μια ρητορική βουτηγμένη στο ψέμα και την ανακρίβεια. Που εκθέτει για ακόμη μία φορά εμπνευστές / προστάτες / επικοινωνιολόγους / αφεντικά του συστήματος.

Την ώρα που UEFA/FIFA, αλλά και ο ίδιος ο Περέιρα και η ΚΕΔ πήραν θέση για το διαιτητικό έγκλημα του Βόλου, το επικοινωνιακό συνεργείο της «εξυγίανσης», παλεύει να ξεπλύνει και να… σώσει τα «εργαλεία». Παλεύει γιατί αυτό έχει ανάγκη το σύστημα που έχει αποφασίσει να προκαθορίσει καταστάσεις και αποτελέσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάταια, όμως, γιατί η εικόνα της αλλοίωσης εξέθεσε το σύστημα. Το ξεμπρόστιασε. Το έβγαλε στη σέντρα. Ανέδειξε τη δυσωδία του. Και κυρίως τις δυσώδεις πράξεις εκείνων που το συντηρούν και το τρέφουν με «αποστολές».

Το ίδιο σύστημα που «μαγείρεψε» την αγορά του λειψού VAR (σ.σ. αλήθεια, για αυτή την αγορά που κόστισε σχεδόν 15.000.000 στο ελληνικό δημόσιο, θα λογοδοτήσει κάποιος από τους υπεύθυνους;), το ίδιο σύστημα προσπαθεί να προστατευτεί από κακο-στημένα δημοσιεύματα, που προσπαθούν να παραποιήσουν αυτό που είδε, όχι μόνο όλη η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη.

Εφτασαν στο ακραίο σημείο να επιτίθενται στον Χούμπελ, τον οποίο οι ίδιο αποθέωναν όλο αυτό το διάστημα. Εφτασαν στο σημείο να σηκώνουν ασπίδα στους διαιτητές που αλλοίωσαν απροκάλυπτα το πρωτάθλημα και να γράφουν έως και τις ανακοινώσεις τους. Εφτασαν στο σημείο να τα βάλουν με τον… Περέιρα, τον οποίο προστατεύουν με κάθε τρόπο. Εφτασαν στο σημείο να αλλάζουν τους κανονισμούς και τις οδηγίες της FIFA και της UEFA.

Πλέον, το παιχνίδι έχει αλλάξει γήπεδο. Και παίκτες. Τα πράγματα έχουν γίνει σοβαρά. Και πλέον τα εργαλεία του συστήματος εκτέθηκαν εκεί που δεν έπρεπε. Διότι, πλέον, τα αίσχη έκαναν ακόμη και εκείνους σε UEFA / FIFA που μπορεί να έκαναν τα… στραβά μάτια, να… δουν. Να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Και τι ακριβώς παίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ. Από to10.gr έχετε διαβάσει από χθες για τη συνάντηση των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι θα γίνει στην Ελλάδα. Υπάρχει, όμως, μια εκκρεμότητα. Δεν έχουν πει όλοι το «ναι». Ενώ ακόμη δεν έχουν συντονιστεί όλοι οι εμπλεκόμενοι, για να φιξάρουν το πότε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ