Ο Περέιρα ψάχνει την επόμενη δουλειά του

Ο Περέιρα ψάχνει την επόμενη δουλειά του

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής μιλώντας στην A Bola πετά μακριά το μπαλάκι των ευθυνών. Γιατί στην Ελλάδα τελειώνει, αλλά η καριέρα του μόλις ξεκίνησε!

Εδώ έχει τελειώσει. Το καταλαβαίνει. Το ξέρει. Και όπως φαίνεται κάνει ήδη τα… κουμάντα του. Για την επόμενη δουλειά του. Όπου τέλος πάντων τον βολέψουν οι καλοί του φίλοι στην FIFA. Εκείνοι που του ανανέωσαν τη «σύμβαση» το καλοκαίρι με την ΚΕΔ. Εκείνοι που μπορεί να μην του βρουν ξανά 22.500 ευρώ τον μήνα αλλά που σίγουρα δεν θα αφήσουν να χαθεί αυτό το «διαμάντι» της παγκόσμιας διαιτησίας. Ο Μέλο Περέιρα που βρήκε τον ελεύθερο χρόνο να μιλήσει στην A Bola για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν… πρεσβευτής του ΟΗΕ και όχι σαν ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Δηλώσεις μνημείο! «Ποια η λύση για να βρούμε ειρήνη;» αναρωτιέται σε ένα σημείο τους. Μα τι ρομαντική ψυχή. Και τον είχαμε παρεξηγήσει…

Η A Bola αναφέρεται στο… χάος του ελληνικού ποδοσφαίρου και στις καταγγελίες του Ολυμπιακού που έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη του στην ΚΕΔ, άρα και στον Μέλο Περέιρα. Η εφημερίδα λοιπόν ζήτησε την άποψη του αρχιδιαιτητή και η απάντηση που έλαβε ήταν μάλλον για το… Άρλεκιν!

«Ποια η λύση για να βρούμε ειρήνη; Η ίδια που πρέπει να εφαρμοστεί παντού. Οι σύλλογοι πρέπει να μεταθέσουν το προϊόν που θέλουν να συζητήσουν στη Σούπερ Λιγκ. Σε αυτή την περίπτωση η Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να πάρει μέτρα για την αρμονία για να μην συνεχίσει αυτό το φορτισμένο κλίμα. Η σύγκρουση υπάρχει μονίμως ανάμεσα στους δύο συλλόγους της Ελλάδας (τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ)» είπε ο Πορτογάλος που ξεκάθαρα έβγαλε την ουρά του απέξω χρεώνοντας τον λογαριασμό αποκλειστικά στις ομάδες. Λες και δεν είναι ο αρχιδιαιτητής του πρωταθλήματος. Λες και ο Ευαγγέλου με τον Φωτιά πήγαν μόνοι τους στον Βόλο στο ματς που «αλλοίωσε» τον βαθμολογικό πίνακα και έφτασε την κρίση στο «αποκορύφωμα» της. Λες και τα «εγκλήματα» που συμβαίνουν διαδοχικά από Κυριακή σε Κυριακή δεν φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Η απάντηση πάντως ήρθε… πληρωμένη. Από τον Πέδρο Μαρτίνς, στη συνέντευξη του για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

«Είμαστε επαγγελματίες και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα απέξω. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που συμβαίνει στον πορτογαλικό Τύπο αυτές τις ημέρες και αυτά που διαβάζω και βλέπω στα πορτογαλικά ΜΜΕ και τις δηλώσεις του υπεύθυνου της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, Μέλο Περέιρα, ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και λέει ότι για όλα φταίνε οι σύλλογοι και όλα αφορούν τις σχέσεις μεταξύ των συλλόγων. Αυτή δεν είναι η αλήθεια και δεν θα το επιτρέψουμε να συμβαίνει, γιατί αν υπάρχουν προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα που αφορούν τη διαιτησία, ο μόνος υπεύθυνος είναι εκείνος. Αυτός είναι που πρέπει να ασχοληθεί και να τα λύσει. Εμείς πρέπει να παίξουμε με τους κανόνες και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όμως απαιτούμε διαφάνεια στη διαιτησία, διαφάνεια στον ορισμό των διαιτητών του VAR και απαιτούμε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον υπεύθυνο, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ να δηλώνει αποποίηση των ευθυνών του, να λέει ότι δεν έχει καμία ευθύνη και ότι για όλα φταίνε οι σύλλογοι. Δεν μπορούμε να το δεχθούμε και να το επιτρέψουμε. Απαιτούμε από τον ίδιο να πάρει θέση, να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί αυτή είναι η αρμοδιότητα του και στη συνέχεια, αφού λυθούν τα προβλήματα να προχωρήσουμε στη δουλειά μας, γιατί είμαστε επαγγελματίες και αυτή είναι η δουλειά μας».

Απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση του κόουτς. Αλλά ο Μέλο έχει αποδείξει πως δεν καταλαβαίνει από αυτά. Φτιάχνει τα μπαγκάζια του, ο άνθρωπος. Και δεν θέλει σίγουρα σε αυτά να χωρέσουν τα… έργα του στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ