Το σκεπτικό που θα ρίξει φως στα «γιατί» και «πώς» της απόφασης της Εφέσεων και το CAS

Το σκεπτικό που θα ρίξει φως στα «γιατί» και «πώς» της απόφασης της Εφέσεων και το CAS

Οι δικηγόροι μελετούν το σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων για τον ΠΑΟΚ για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Δυνατότητα για προσφυγή στο CAS.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, να μην κρίνει ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, δεν δίνει πολλές εξηγήσεις, αναφορικά με τα «γιατί» και «πώς» οι δικαστές έκριναν ότι δεν συντρέχει θέμα πολυϊδιοκτησίας ή κυριαρχικής επιρροής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Η απάντηση σε αυτό θα δοθεί από το σκεπτικό της υπόθεσης, το οποίο μελετούν οι νομικοί των εμπλεκόμενων πλευρών.

Αυτό που προκύπτει ως βεβαιότητα από την ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων και το οποίο ήταν γνωστό εξ αρχής, έχει να κάνει με τη δυνατότητα προσφυγής στο CAS όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ολυμπιακού, η παρέμβαση του οποίου έγινε δεκτή επί της ουσίας και στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας)».

Είναι σαφές ότι αυτή την ώρα οι νομικοί όλων των πλευρών μελετούν με προσοχή το σκεπτικό των 100+ σελίδων της απόφασης που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων, με σκοπό να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι ενέργειές τους. Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, εάν θα υπάρξει προσφυγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ