Αγνοεί την Ολιστική Μελέτη η ΕΠΟ

Αγνοεί την Ολιστική Μελέτη η ΕΠΟ

Η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» συνεχίζει να αγνοεί UEFA και FIFA σχετικά με την Ολιστική Μελέτη

Η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» δεν σταματάει να προκαλεί και να αγνοεί την UEFA και την FIFA, όσον αφορά το πλάνο για την Ολιστική Μελέτη. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, στη σημερινή της συνεδρίαση, απέρριψε τα άρθρα τής Ολιστικής Μελέτης που έδιναν το πάνω χέρι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, διατηρώντας όλες τις μέχρι τώρα αρμοδιότητές της.

Συγκεκριμένα, στην Γ.Σ. της 19ης Ιουλίου για την αλλαγή του Καταστατικού της ΕΠΟ, κάποιες από τις προβλέψεις της «Ολιστικής» δεν θα εισαχθούν καθόλου ή θα εισαχθούν παραλλαγμένες. Αυτό σημαίνει το ποδόσφαιρο θα πορευτεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αφού καμία ουσιαστική αλλαγή δεν εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, δείγμα του τι θέλει να καταφέρει και πάλι η ΕΠΟ.

Η ΕΠΟ θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο και για αυτό τον λόγο αγνοεί τα πάντα ακόμα και την κυβέρνηση, αλλά και τις διεθνείς συνομοσπονδίες, πολύ απλά γιατί η Ολιστική Μελέτη θα τις αφαιρούσε αρμοδιότητες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

-Δεν ιδρύεται Ένωση Διαιτητών, άρα δεν θα μετάσχουν οι διαιτητές στην Ε.Ε. και στις Γ.Σ. της ΕΠΟ. Θα μετάσχει μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ χωρίς δικαίωμα ψήφου.

-Κάθε Ένωση θα έχει από μία ψήφο και οι νέες Ενώσεις (προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου κλπ) δεν θα έχουν από δύο ψήφους στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

-Υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Εκτελεστική Επιτροπή θα προβλέπεται από το 2024 και όχι από τώρα στην περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης νυν μέλους, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

-Τις αρμοδιότητες του νέου CEO της ΕΠΟ θα τις καθορίζει η Εκτελεστική Επιτροπή.

-Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ θα διατηρήσει τον εισηγητικό της χαρακτήρα και ο ρόλος της δεν θα είναι αποφασιστικός και δεσμευτικός, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

Για το θέμα της Ολιστικής, η Ε.Ε. της ΕΠΟ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ