Στριμώχτηκαν και ανέβαλαν τη Γ.Σ. της ΕΠΟ – Ζαγοράκης: «Πάρτε μια απόφαση, δεν πάμε πουθενά έτσι»

Στριμώχτηκαν και ανέβαλαν τη Γ.Σ. της ΕΠΟ – Ζαγοράκης: «Πάρτε μια απόφαση, δεν πάμε πουθενά έτσι»

Με 62 ναι αναβλήθηκε η Γ.Σ. της ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη έπειτα από πρόταση της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ενοχλημένος ο Ζαγοράκης με τους βλαχοπροέδρους.

Για σήμερα (19/7) ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη και to10.gr σας είχε προετοιμάσει για τα τρία σενάρια που ήταν επικρατέστερα. Αυτό που επιβεβαιώθηκε τελικά ήταν το τρίτο, με τη συνέλευση να οδηγείται σε αναβολή, για δεύτερη φορά μάλιστα.

Στόχος φυσικά να κερδηθεί χρόνος στο πάρκο Γουδή μετά και το τελεσίγραφο του Ζόραν Λάκοβιτς, ώστε οι βλαχοπρόεδροι να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους. Βλέποντας πως πλέον τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για εκείνους.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν αυτή που έβαλε στο τραπέζι την αναβολή με την πρόταση να τίθεται προς ψήφιση. Υπέρ ψήφισαν 62 Ενώσεις, παρών δήλωσε ο Ολυμπιακός, η ΕΠΣ Κυκλάδων και η ΕΠΣ Λέσβου και λευκό η ΕΠΣ Πειραιά. Νέα ημερομηνία δεν έχει οριστεί για τη ΓΣ αλλά το πιθανότερο είναι πως θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η απουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA για πρώτη φορά, αποτελεί σαφές μήνυμα ότι δεν παίζουν και θα λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της ΕΠΟ αν δεν περάσει η Ολιστική Μελέτη.

Μετά την ψηφοφορία, ο Θοδωρής Ζαγοράκης φανερά ενοχλημένος από την εξέλιξη τόνισε: «Θα ήθελα να πω στον κύριο Βακκάλη ότι εγώ είμαι εδώ να υπερασπιστώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε με ενδιαφέρει τι θα γίνει επικοινωνιακά, εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε όλοι να φτάσει ψηλά. Σας έχουμε στείλει εδώ και καιρό τις αλλαγές. Το ότι αναβάλλεται μία συνέλευση με θέμα την ολιστική μελέτη δεν ξέρω κατά πόσο θα μας κάνει χαρούμενους. Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Οι Ενώσεις πρέπει να πάρουν την απόφαση και πρέπει να τελειώνει. Το ότι αναβάλλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου».

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης από την πλευρά του ανέφερε: «Οι προτάσεις του καταστατικού της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ εστάλη σε όλα τα μέλη της ΓΣ στις 15 Ιουνίου. Η ολιστική μελέτη σας εστάλη μετά τη γενική συνέλευση. Το κείμενο με τις παρεμβάσεις στο καταστατικό μας που είχε ψηφιστεί το 2018, ήρθαν στην ΕΠΟ στις 14 Ιουνίου στην ΕΠΟ, η νομική μας υπηρεσία προσάρμοσε με μπολντ τις αλλαγές για να ξέρετε τις αλλαγές. Στη συνέχεια έκανε και η ΕΠΟ τις αλλαγές με τις προτάσεις της εκτελεστικές, όπου που χρειάζονταν, τα οποία σας τα σημειώσαμε με κίτρινο χρώμα. Είχατε όλα τα κείμενα μπροστά σας και μπορούσατε να συγκρίνετε και να κάνετε τις παρεμβάσεις σας εδώ στη ΓΣ. Τα 75 από τα 85 άρθρα της ολιστικής γίνονται δεκτά και σας στείλαμε τις αλλαγές για τα 10 για να τα συζητήσουμε σήμερα. Όποιο έγγραφο και θέση λάβουμε από τις ΕΠΣ προφανώς και θα το κοινοποιήσουμε».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ