«Κεραυνοί» Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας: Σε δύσκολη θέση Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης

«Κεραυνοί» Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας: Σε δύσκολη θέση Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης

Ο Αλέξης Κούγιας έβγαλε στη… σέντρα τους Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη – Όλα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του αιτήματος έκπτωσης από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ των Παναγιώτη Δημητρίου, Αστέριου Αντωνίου και Κλέαρχου Τζαφέρη, με τον Αλέξη Κούγια να βγάζει στη… σέντρα τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και προεδρεύων μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, τον αντιπρόεδρο και τον ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Οι τρεις άνδρες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μπλοκάρουν τη διαδικασία, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα με όσα υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Μια ακόμα φορά φάνηκε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι «καρέκλες» τους και αποδείχθηκε είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην ΕΠΟ, παρά την επιβεβαιωμένη παρανομία.

Οι Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης χρησιμοποίησαν κάθε πιθανό και απίθανο τρικ για να κρατήσουν τα αξιώματά τους στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά ο Αλέξης Κούγιας τους έβγαλε στη… σέντρα. Ο γνωστός ποινικολόγος και ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναφέρθηκε στις παραβιάσεις βασικών διατάξεων του καταστατικού της ΕΠΟ και ανέδειξε περίτρανα την παρανομία που έχει συντελεστεί, ζητώντας από την Επιτροπή Δεοντολογία το αυτονόητο: Την έκπτωση των τριών από τα αξιώματά τους.

Οι Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου και Κλέαρχος Τζαφέρης πήραν προθεσμία για να υποβάλλουν τα υπομνήματά τους μέχρι τις 6 Μαΐου και πλέον άπαντες περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής, που θα κρίνει το μέλλον των τριών ανδρών στην ΕΠΟ. Υπενθυμίζουμε ότι όλη η υπόθεση ξεκίνησε μετά από προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ για την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, τον περασμένο Οκτώβρη, να μην επιβάλει ποινές σε μη αδειοδοτημένες ομάδες, που από την πρώην Football League βρέθηκαν με το νόμο Αυγενάκη στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 των δύο ομίλων. Μια υπόθεση για την οποία ολόκληρο το φίλαθλο κοινό της χώρας αναζητά απαντήσεις και κυρίως περιμένει την απονομή δικαιοσύνης.

«Υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που αποδεικνύουν την καταγγελία μου. Η υπόθεση δημιουργήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ. Εγώ είμαι μάρτυρας. Αν θέλετε να στραφείτε εναντίον μου να το κάνετε. Για να τελειώνουμε με το θέμα. Έχετε την ευκαιρία να το κάνετε. Τα έχετε δει τα πρακτικά. Πώς προέκυψε η υπόθεση; 10 ομάδες κατέθεσαν αίτημα στη Super League 2 και αυτομάτως όλοι είπαν πως η Εκτελεστική Επιτροπή δεν μπορούσε να κάνει κάτι διότι σύμφωνα με τον κανονισμό μόνο ο τότε πρόεδρος της επιτροπής αδειοδοτήσεων, Γιώργος Δημητρίου, μπορούσε. Έρχεται η επιτροπή της ΕΠΟ και παίρνει μια πρωτοφανής απόφαση. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει.

Ο Βασίλης Σαράκης (σ.σ νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ) αναφέρει πως αυτή είναι η πεμπτουσία του κανονισμού. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Έμαθα εν τη απουσία μου πως ειπώθηκε από μια κυρία, που έχει βρει τον δρόμο της κοντά στον κύριο Μελισσανίδη, ότι εγώ κάνω κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ είμαστε σαν ΑΕΛ και ισχυριζόμαστε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν παραβιάσει το καταστατικό. Καταργώντας τις αποφάσεις στέρησαν από την ΕΠΟ 90.000€.

Δεν μπορεί η ΕΠΟ να είναι η μοναδική ομοσπονδία στον κόσμο που δεν εφαρμόζει τον κανονισμό των αδειοδοτήσεων. Ο Τζαφέρης (σ.σ ταμίας της ΕΠΟ) μας υποχρέωνε εμάς την ΑΕΛ και τις υπόλοιπες ομάδες να πληρώνουμε συνεχώς πρόστιμα σε αντίθεση με τις 10 συγκεκριμένες ομάδες. Έχει γίνει ξεκάθαρη στοχοποίηση της ΑΕΛ. Κύριε πρόεδρε εδώ έχουμε θέμα για το εάν παραβίασαν τον αθλητικό νόμο οι συγκεκριμένοι κύριοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κούγιας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ