Γραμμένος: «Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την τακτική του Πογέτ – Ο Γκαγκάτσης μπορεί να τα καταφέρει στην ΕΠΟ»

Γραμμένος: «Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την τακτική του Πογέτ – Ο Γκαγκάτσης μπορεί να τα καταφέρει στην ΕΠΟ»

Ο Βαγγέλης Γραμμένος

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας από το Euro 2024 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Διαβάστε επίσης: Φερνάντο Σάντος στο προσκήνιο για την Εθνική- Τελειώνουν και οι Κωνσταντινίδης, Φύσσας μαζί με τον Πογιέτ- Οι δύο αποζημιώσεις του Πορτογάλου και ο… Γκαγκάτσης

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Γραμμένος στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη σέντρα»:

«Είναι μεγάλη η στεναχώρια, αυτό είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Να μην καταφέρεις να πάρεις ένα κρίσιμο αποτέλεσμα έχει πολλούς παράγοντες. Είδα μία ομάδα, που σε αντίθεση με άλλους αγώνες, δεν την περιμέναμε να αποδώσει με αυτό τον τρόπο. Εδώ είχαμε ένα ματς. Μπαίνεις για να το κερδίσεις. Έχει να κάνει με ένα ματς. Ασφαλώς και ο προπονητής είχε το δικό του σκεπτικό. Το αποτέλεσμα όμως δεν δικαίωσε αυτή την τακτική που ακολούθησε.

Και τα χαμένα πέναλτι συμβαίνουν. Ούτε στο δοκάρι του Μαυροπάνου θα σταθώ. Δεν είχαμε όμως ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Δεν κάναμε φάσεις για γκολ. Οι πληροφορίες που είχα για τον βοηθό, ότι δηλαδή ήταν απλήρωτος για 12 μήνες, δεν είναι πρόβλημα.

Πάμε και σε κάτι άλλο. Λες ότι ανανεώνω το συμβόλαιο του προπονητή. Πρέπει να είσαι ευχαριστημένος και σε ενδεχόμενη αποτυχία. Είμαστε στα πρόθυρα εκλογών στην ομοσπονδία.

Δεν θα μπορούσε ο Μπαλτάκος να δεσμεύσει τον επόμενο προπονητή για την διοίκηση της ομοσπονδίας, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές. Και εγώ συγκλίνω σε αυτή την άποψη. Δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του Πογιέτ και στους συνεργάτες του το γεγονός ότι δημιουργήθηκε και κυρίως δημοσιοποιήθηκε το θέμα», ανέφερε αρχικά.

– Ο βοηθός του Πογιέτ είναι απλήρωτος εδώ και 12 μήνες. Η εθνική δεν είχε που να προπονηθεί. Μήπως να το δούμε πιο βαθιά το όλο θέμα;

«Ασφαλώς και πρέπει να το δούμε πιο βαθιά. Ένα τέτοιο ζήτημα για τον βοηθό σου, το λύνεις μέσα στην ομοσπονδία και όχι μέσω των ΜΜΕ. Αναφορικά με το προπονητικό κέντρο, ναι υπήρξε θέμα. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε το 2004. Και τότε δεν κτίστηκε ένα καλό προπονητικό κέντρο. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ ενισχύουν το αθλητικό κέντρο και θα μπορούσε να χτιστεί. Δυστυχώς τα προγράμματα ήταν μπλοκαρισμένα λόγω των παλαιών μη σωστών ενεργειών.

Αυτά τα προγράμματα στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, με την δική μας διοίκηση και τις ενέργειες που είχαμε κάνει, απεγκλωβίστηκαν. Εκεί, από τότε, άρχισε να ρέει χρήμα για αυτές τις δράσεις. Δεν δόθηκε όμως λύση στο πρόβλημα του αθλητικού κέντρου».

– Κλείνει ο κύκλος του Μπαλτάκου στην ΕΠΟ. Πώς θα τον βαθμολογούσατε για την δουλειά που έκανε ως πρόεδρος;

«Μην με βάζεις να κρίνω συναδέλφους έστω και ως πρώην απόστρατος απών την θέση του προέδρου. Υπήρξε και θετικό πρόσημο στην θητεία του. Υπήρξαν όμως και αρρυθμίες. Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι ηλεκτρική καρέκλα».

– Αυτό που είπατε αποτελεί και μία συμβουλή και για τον Μάκη Γκαγκάτση που διεκδικεί την προεδρία της ΕΠΟ;

«Ασφαλώς. Το μυαλό πρέπει να διευρύνει την σκέψη. Εχω την σκέψη, πως ο Γκαγκάτσης μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί γιατί τον ξέρω πάρα πολύ καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ