Επίθεση FIFA, UEFA σε ΕΠΟ : «Δεν θα φύγουμε μέχρι να λειτουργήσει σωστά»

Επίθεση FIFA, UEFA σε ΕΠΟ : «Δεν θα φύγουμε μέχρι να λειτουργήσει σωστά»

Σφοδρά επικριτικός και επιθετικός προς τη διοίκηση Γραμμένου ο εκπρόσωπος της FIFA, απαίτησε να λειτουργήσει σε σωστές βάσεις η ΕΠΟ, ενώ τα... έχωσε και για τις ποινές, λέγοντας πως «λάβαμε φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις για τις ποινές».

Με την παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Με τη Γ.Σ. να εξελίσσεται σε ένα πλήρες ξεγύμνωμα της διοίκησης της Ομοσπονδίας, καθώς οι υπερκείμενες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, όχι μόνο ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν, όχι μόνο έδωσαν αυξημένες αρμοδιότητες στον «υπερπαρατηρητή», αλλά έκαναν λόγο για αποτυχία της νυν διοίκησης να ασκήσει χριστεί διοίκηση.

Ο Μπιόρν Βασάλο, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν δίστασε να τα… χώσει στην ΕΠΟ και τη Super League για τις αλλαγές που επιχειρήθηκαν στις ποινές του πειθαρχικού κώδικα προς το πιο ήπιο αν και η UEFA και η FIFA ήθελαν πιο αυστηρές ποινές.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Zητήσαμε απαντήσεις και λάβαμε φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν πειστικές. Κάποιοι από εδώ μέσα δεν έχουν κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργούμε. Η επιτήρηση ξεκίνησε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε συγκεκριμένους στόχους. Δεν θα φύγουμε μέχρι η ΕΠΟ να λειτουργήσει σωστά. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε».

Όσον αφορά τον «υπερπαρατηρητή» που θα πιάσει δουλειά στην ΕΠΟ, είπε… «Θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει την διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου».

Τόνισε τέλος, ότι ο κίνδυνος Grexit είναι ακόμη ορατός. «Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός αν όλοι αφήσουμε τις προσωπικές ατζέντες και τις συγκρούσεις. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν το δικό τους ρόλο και τη θέση τους στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αφήσουν πίσω τις πιέσεις, το μπούλινγκ και τις προσωπικές ατζέντες, γιατί θα αποκρουστούν από την εποπτεία της FIFA».

Το 10.gr είναι στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ και θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ