Κάρτα υγείας: Όταν ο Εισαγγελέας έστησε στον τοίχο τον Γκαγκάτση

Κάρτα υγείας: Όταν ο Εισαγγελέας έστησε στον τοίχο τον Γκαγκάτση

Τι ειπώθηκε από τον Εισαγγελέα έδρας στην αγόρευση του για την υπόθεση του σκανδάλου της κάρτας υγείας.

Στον τοίχο έστησε τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο Εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χαράλαμπος Τζώνης κατά την αγόρευση του, την Πέμπτη (15/11), με την οποία πρότεινε την ενοχή 13 από τους 30 κατηγορούμενους της υπόθεσης της κάρτας υγείας της ΕΠΟ.

Ο κ. Τζώνης είπε για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, επί των ημερών του οποίου το 2005 υπεγράφη η πρώτη σύμβαση… «Ήταν ο ιθύνων νους της κάρτας υγείας. Είχε πλήρη γνώση ότι δεν θα μπορούσε να πάρει άδεια. Γκαγκάτσης και Σιντόρης ήταν δικηγόροι και προέταξαν το ευτελές κατά τη γνώμη μας, πρόσχημα της υγείας των αθλητών. Είναι εντυπωσιακό ότι στη συνεδρίαση του Μαϊου του 2005 που αποφασίστηκε η σύμβαση, δεν ειπώθηκε τίποτα για τους οικονομικούς όρους ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι δεν συμμετείχε η επιτροπή προμηθειών και η νομική υπηρεσία. Προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία η ΕΠΟ προχώρησε στη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία. Σε κανένα συμβούλιο δε, δεν αναφέρθηκε ούτε το όνομα της άλλης εταιρίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Είναι λοιπόν, δεδομένη η στενή σχέση της εταιρίας με την ΕΠΟ, πριν από την υπογραφή της σύμβασης».

Η κατηγορία για τους 9 πρώην παράγοντες της ΕΠΟ είναι για απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και για τα τέσσερα στελέχη της Opentec – Pc Systems, συνέργια σε απιστία.

Ο κ. Τζώνης στάθηκε στο γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έλαβε υπόψη της τον κίνδυνο να μην μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, κάτι που τελικά δεν έγινε και τίναξε την εφαρμογή του μέτρου στον αέρα ζημιώνοντας τα ταμεία της Ομοσπονδίας με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. «Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα χρειάζονταν άδεια για να λειτουργήσουν οι σταθμοί. Εδώ για να ανοίξεις καφενείο χρειάζεται να περάσεις από 10 δημόσιες υπηρεσίες. Δεν γίνεται πουθενά λόγος στη σύμβαση όμως, για άδεια» τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του Euro 2004, την οποία όπως είπε, η ΕΠΟ δεν αξιοποίησε προς όφελος του ποδοσφαίρου. Και τότε πρόεδρος ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

«Η ΕΠΟ μετά την κατάκτηση του Euro 2004 είχε την χρυσή ευκαιρία να αξιοποιήσει την επιτυχία αυτή, να βελτιώσει το ποδόσφαιρο, να διώξει όλες τις σκιές που υπήρχαν από πάνω του, αλλά αντί όλων αυτών με το πρόσχημα της υγείας, συμφώνησε για τη σύναψη μίας εκ προοιμίου ανεφάρμοστης σύμβασης» σημείωσε.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στα πρώην μέλη της ΕΠΟ Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζο, Καραμελίδη, που είναι στους εννέα προτεινόμενους για ενοχή. «Συμμετείχαν στη διοίκηση της ΕΠΟ για οχτώ χρόνια. Έζησαν το θέμα της σύμβασης από την αρχή ως το τέλος της. Είναι αδύνατον να μην είδαν ότι η ΕΠΟ αιμορραγούσε οικονομικά» είπε ο Χαρ. Τζώνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ