Το σκεπτικό της πανηγυρικής δικαίωσης του Ολυμπιακού

Το σκεπτικό της πανηγυρικής δικαίωσης του Ολυμπιακού

Πως κατέρρευσαν στο δικαστήριο οι καταγγελίες για βιαιοπραγίες και για τον τραυματία οπαδό.

Ούτε βιαιοπραγίες, ούτε τραυματισμός, ούτε φθορές στο Παμπελοπονησσιακό Στάδιο. Επτά σελίδες πανηγυρικής δικαίωσης είναι το σκεπτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία τιμώρησε με πρόστιμο 60.000 ευρώ τον Ολυμπιακό και άφησε με την όρεξη τους εξυγιαντές που ήθελαν αφαίρεση τριών βαθμών και μάλιστα, από το πρωτάθλημα.

Χωρίς αυτά τα τρία στοιχεία η Επιτροπή δεν μπορούσε να τιμωρήσει τους «ερυθρόλευκους» με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. με το οποίο τον είχε καλέσει σε απολογία και προβλέπει και αφαίρεση τριών βαθμών αλλά με το 4α, που προβλέπει μόνο πρόστιμο, άρθρο το οποίο είχε «ζητήσει» ο Ολυμπιακός.

«Η δε αναφορά του παρατηρητή περί της ύπαρξης τραυματισμού φιλάθλου δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη από την Επιτροπή, αφού, πέραν της αοριστίας της, αφορά συμβάν που δεν υπέπεσε στην άμεση αντίληψή του» αναφέρει σχετικά για τον τραυματισμό του φιλάθλου που υποδείχθηκε επίμονα από τον γιατρό του αγώνα. Πάει λοιπόν, ο τραυματισμός.

«Ούτε από τις παρατηρήσεις του διαιτητή του αγώνα, ούτε από τις εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα προκύπτει ότι τα ανωτέρω επεισόδια συνδέθηκαν εν τέλει με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, δεδομένου ότι σε κανένα από τα ανωτέρω αποδεικτικά μέσα δεν περιγράφονται περιστατικά παράνομων ενεργειών εκδηλούμενων με υλική δύναμη και με χρήση μέσων πρόσφορων να επιφέρουν κακοποίηση του σώματος κάποιου προσώπου (είτε αστυνομικού είτε φιλάθλου)» αναφέρεται σε άλλο σημείο. Πάει και η βιαιοπραγία, πάει ο κίνδυνος για -3, τιμωρία την οποία τόσο πολύ ήθελαν ορισμένοι.

Στο σκεπτικό που απαριθμεί επτά σελίδες, δεν γίνεται πουθενά λόγος για φθορές. Και πως να γίνει άλλωστε; Για ένταση στη θύρα 3 κάνει λόγο ο παρατηρητής αγώνα, για ρίψεις αντικειμένων εκτός γηπέδου κάνει λόγο η έκθεση της αστυνομίας. Πάει λοιπόν και ο κίνδυνος της τιμωρίας της έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Όσο για τον προβοκάτορα που ήταν στην κερκίδα 3 με το κινητό που είχε τον ύμνο του Παναθηναϊκού;

«Από τα ανωτέρω αποδεικτικά μέσα, αποδεικνύεται ότι κατά την διάρκεια του ανωτέρω αγώνα, φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας επιτέθηκαν σε άγνωστο άτομο, που βρισκόταν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίου και ότι με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας η κατάσταση εκτονώθηκε, οι οπαδοί επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις και ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Η εγκαλούμενη ΠΑΕ προέβαλε συναφώς ότι πρέπει να απαλλαγεί, διότι το επεισόδιο προκλήθηκε από άτομο που δεν ήταν στην πραγματικότητα φίλαθλος της ομάδας της, με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει τεχνηέντως ένταση, εν είδει agent provocateur, ανεξάρτητα, όμως, από την αλήθεια ή όχι του ισχυρισμού αυτού, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη των φιλάθλων που προέβησαν στην προπεριγραφόμενη συμπεριφορά δεν επηρεάζεται».

Με αυτά και με αυτά, τα όνειρα κάποιων για αφαίρεση τριών βαθμών, τους έγιναν… εφιάλτης. Μιλούν για… σκάνδαλα για να κρύψουν την ανυπαρξία τους, θα συνεχίσουν να ανακαλύπτουν θέματα για την ίδια υπόθεση, θα μιλήσουν για νέα προσπάθεια τιμωρίας. Θα συνεχίσουν να πέφτουν στο κενό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ