Αρχές Μάρτη η απόφαση για το σκάνδαλο με την «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ

Αρχές Μάρτη η απόφαση για το σκάνδαλο με την «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ

Στις 7 Μαρτίου το δικαστήριο υπό την προεδρία του Στέλιου Κακαβιά θα ανακοινώσει την απόφασή του σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα της υπόθεσης

Ακόμα μια υπόθεση που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και απασχόλησε την ελληνική δικαιοσύνη το σκάνδαλο της «Κάρτας Υγείας» θα ολοκληρωθεί τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό στις αρχές Μάρτη. Το γνωστό πλέον σκάνδαλο της ΕΠΟ, σχετικά με ένα έργο που προέβλεπε ιατρικούς ελέγχους σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές και το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία κατέβαλε ποσά στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας τα ταμεία της.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά μάλιστα που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι προκάλεσαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζημία ύψους σχεδόν 29 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ΕΠΟ κάλυπτε τις υποχρεώσεις της προς τις δύο εταιρείες, χωρίς όμως, να υλοποιούνται οι μετρήσεις στους ποδοσφαιριστές.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα περατώσει την ακροαματική διαδικασία στις 21 Φεβρουαρίου με τις τελευταίες αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στις 7 Μαρτίου, το δικαστήριο υπό την προεδρία του Στέλιου Κακαβιά θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Τζώνης, έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Γιάννη Οικονομίδη, Γιώργο Σιντόρη, Βαγγέλη Τοπολιάτη, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Καραμελίδη και Νίκο Προύντζο. Από την πλευρά των στελεχών των εμπλεκόμενων εταιρειών Opentec και PCSystems προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη και Κωνσταντίνου Βουρδάκη.

Παράλληλα, ο κος Τζώνης έχει προτείνει την απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή (που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013) και των πρώην μελών του Δ.Σ., Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλου. Τέλος, έχει προταθεί η απαλλαγή των στελεχών των δύο εταιριών, Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ