Με ελληνική εκπροσώπηση η ετήσια γενική συνέλευση της UEFA στην Ρώμη

Με ελληνική εκπροσώπηση η ετήσια γενική συνέλευση της UEFA στην Ρώμη

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θα δώσει το παρόν στην συνέλευση της UEFA που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και μεταξύ άλλων θα αφορά στην εκλογή του προέδρου της UEFA για την επόμενη τετραετία.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου διεξάγεται η ετήσια γενική συνέλευση της UEFA όπου η ΕΠΟ θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της, Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον εκτελεστικό γραμματέα, Αλέξη Δέδε και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα κ. Πετρ Φούσεκ.

Στο Cavalieri Hotel της Ρώμης, η UEFA θα ασχοληθεί με σημαντικά θέματα στρατηγικής σημασίας, για την περίοδο 2019-24, ενώ θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις προετοιμασίες για το UEFA EURO 2020, που θα διοργανωθεί σε 12 πόλεις σε όλη την Ευρώπη το προσεχές έτος.

Ο Αλεξάντερ Τσεφερίν αναμένεται να εκλεγεί και πάλι πρόεδρος της UEFA αφού είναι ο μοναδικός υποψήφιος στο συνέδριο στη Ρώμη, έχοντας κερδίσει την υποστήριξη των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών από την πρώτη θητεία, η οποία διαρκεί από το 2016. Στόχος του, είναι να εργαστεί για να προετοιμάσει την μεταρρύθμιση του Champions League για το 2024.

Εκλογές θα διεξαχθούν για την εκτελεστική επιτροπή της UEFA (οκτώ μέλη, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία γυναίκα, για τετραετή θητεία) και το Συμβούλιο της FIFA (δύο αντιπρόεδροι της FIFA για τετραετή θητεία και δύο τακτικά μέλη για διετή θητεία).

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Στη Ρώμη διεξάγεται αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η ετήσια γενική συνέλευση της UEFA. Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο οποίος θα μεταβεί στην ιταλική πρωτεύουσα συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Αλέξη Δέδε και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα κ. Πετρ Φούσεκ.

Κεντρικό θέμα της συνέλευσης είναι η εκλογή του προέδρου της UEFA για την επόμενη τετραετία, καθώς και 8 μελών της εκτελεστικής επιτροπής και των εκπροσώπων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην FIFA (δύο αντιπρόεδροι, ένα μέλος για τετραετή θητεία και δύο μέλη για διετή θητεία). Θα συζητηθεί ακόμα, μεταξύ άλλων, ο στρατηγικός σχεδιασμός της UEFA ως το 2024.

Στο περιθώριο των εργασιών της Γ.Σ. ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. θα έχει συναντήσεις αξιωματούχους της UEFA για θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και τη λειτουργία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ