Ο Χούμπελ έθεσε σαφές θέμα Grexit, λόγω των σκανδάλων Γκαγκάτση, Γιαννάκη Παπαδόπουλου και βίας

Ο Χούμπελ έθεσε σαφές θέμα Grexit, λόγω των σκανδάλων Γκαγκάτση, Γιαννάκη Παπαδόπουλου και βίας

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ, πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ FIFA και UEFA, εξέθεσε ΕΠΟ και Super League για Γκαγκάτση, Γιαννάκη Παπαδόπουλο, Βία. Πιθανό το Grexit.

Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο εν τοις πράγμασι «διοικητής» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο άνθρωπος της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα. Ο ίδιος που πέρυσι με επιστολή-κόλαφο, ζητούσε από τη FIFA την αποβολή της Ελλάδας από τις τάξεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ. Ενας αυστριακός δικηγόρος, ο οποίος στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, έγινε σοφότερος.

Ενας άνθρωπος που ανέχθηκε για καιρό τα σκάνδαλα της Εξυγίανσης, χωρίς να κάνει αυτό που πραγματικά επιτάσσει ο ρόλος του. Αλλά που φαίνεται ότι πλέον και πάλι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Με αποτέλεσμα και ο ίδιος να αντιληφθεί ότι εξόφθαλμα σκάνδαλα με τη… νόμιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και ομάδων της Super League, δεν μπορεί να περάσουν έτσι. Σκάνδαλα όπως αυτό της μη απομάκρυνσης του κακουργηματικά καταδικασμένου Βασίλη Γκαγκάτση από το ποδόσφαιρο ή του εξωδικαστικού συμβιβασμού-«δώρο» στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο.

Ο Χούμπελ, λοιπόν, φαίνεται ότι είδε κι αποείδε και αποφάσισε να πάρει θέση ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους. Ομοσπονδία και Ομάδες. Ο πρόεδρος της Monitoring Committee, λοιπόν, όχι μόνο μίλησε για Γκαγκάτση, Γιαννάκη και το καρκίνωμα της βίας στα γήπεδα, αλλά ουσιαστικά σήμανε συναγερμό. Κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά περί «Grexit», εάν δεν αλλάξουν άμεσα και δραστικά ο τρόπος που λειτουργούν οι παράγοντες της ΕΠΟ και της Super League.

«Είστε κοντά στο Grexit. Συνεχίζεται να παίρνετε αποφάσεις που διατηρούν τον κίνδυνο. Γίνονται πράγματα που εκθέτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε μεταξύ άλλων στην άκρως επιθετική και κυνική παρουσία του στο συμβούλιο της ΕΠΟ ο Χούμπελ. Με αφορμή κυρίως την αναλγησία της ΕΠΟ και των αρχών του ποδοσφαίρου στο σκάνδαλο Γκαγκάτση.

Μάλιστα, για την υπόθεση του καταδικασμένου διευθύνοντος συμβούλου της Super League, ο Χούμπελ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, θέτοντας το εξής απλό ερώτημα: «Είναι δυνατόν να μην διώξετε άμεσα τον κ. Γκαγκάτση με καταδίκη 5 ετών;».

Επίσης, απευθυνόμενος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και προσωπικά στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο ήταν ακόμη πιο αιχμηρός, με αφορμή την αποζημίωση του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπαδόπουλου, θέμα για το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι δυνατόν σοβαρότατα θέματα όπως αυτό του Παπαδόπουλου και τα 350.000 ευρώ να τα περνάτε στα… πεταχτά και στα διάφορα θέματα των συμβουλίων λες και μιλάμε για ασήμαντο ποσό;».

Τέλος, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, ο Χούμπελ (και κατ’ επέκταση η FIFA και η UEFA) έχουν πολλά παράπονα από τις ομάδες της Super League, τόσο για θέματα που αφορούν στο κομμάτι της βίας στα γήπεδα, όσο και για αποφάσεις όπως η πρόσφατη, όταν οι ομάδες (πλην Ολυμπιακού και Λάρισας) ψήφισαν… μη έκπτωση του Γκαγκάτση. Και για αυτόν τον λόγο ενημέρωσε ότι «…στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας θα είμαστε εκεί για να καταλάβουν τα μέλη σας τη δεινή θέση του ποδοσφαίρου σας. Τον Μάιο θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις»!

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, πλέον, να δούμε τι θα σκεφτούν αυτή τη φορά τα… σαΐνια του ποδοσφαίρου της Εξυγίανσης για να μπορέσουν να καλύψουν αυτά που δεν καλύπτονται. Και κυρίως, εάν θα είναι στο Δ.Σ. της Λίγκας ο Γκαγκάτσης, για να υποδεχθεί τον Χούμπελ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ