Οι εκλογές στην ΕΠΟ και η «ολιστική μελέτη» που θα καθυστερήσει…

Οι εκλογές στην ΕΠΟ και η «ολιστική μελέτη» που θα καθυστερήσει…

Στην ΕΠΟ πάει να συμβεί το εξής παράδοξο με τις επικείμενες εκλογές. Να ξέρουμε το αποτέλεσμα χωρίς να ξέρουμε τον πρόεδρο και το πρόγραμμά του…  

Το πότε θα φτάσει τελικά στην Αθήνα εκείνη η πολυθρύλητη πια «ολιστική μελέτη» της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Εκείνο που όλοι καταλαβαίνουμε είναι πως δεν πρόκειται να φτάσει στα τέλη του μήνα όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Όλοι κάναμε προβλέψεις ότι θα πέσει έξω η πρόβλεψη. Τώρα που ήρθε η πανδημία και πάγωσαν τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι επιπόλαιο να πιστεύει κανείς πως θα φτάσει έγκαιρα η ολιστική μελέτη. 

Ήταν γνωστό πάντως από τότε που έφυγε από την χώρα μας ο κ. Τσεφερίν ότι πρώτα θα παίρναμε ως χώρα στα χέρια μας (η κυβέρνηση) την μελέτη και μετά θα είχαμε εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΠΟ. Αυτό το γνώριζαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος. Κατά συνέπεια δεν βλέπω τον λόγο για την έκπληξη που δημιουργήθηκε όταν ο κ. Αυγενάκης πήγε για τον Σεπτέμβριο τις εκλογές. 

Όλα τα άλλα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και τίποτα περισσότερο. Το αν μέσα από την μελέτη αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Αν δεν αλλάξει κάτι το πιο πιθανό είναι να έχουμε όποτε κι να γίνουν οι εκλογές, το αποτέλεσμα που θα είχαμε και στην περίπτωση που γινόντουσαν τον Ιούλιο. Στην ΕΠΟ συμβαίνει το εξής παράδοξο με τις εκλογές. Ξέρουμε το αποτέλεσμα χωρίς να ξέρουμε τον πρόεδρο. Κι αφού δεν ξέρουμε τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ξέρουμε φυσικά και τι πρεσβεύουν ποιο είναι το πρόγραμμά τους. Ξέρουμε μόνο αυτόν που θα κερδίσει στις εκλογές. 

Τώρα ποιος θα είναι ο πρόεδρος κάποια στιγμή θα το ανακοινώσει στον ίδιο και σε όλους τους υπόλοιπους ο Δημήτρης Μελισανίδης.  Οι Ενώσεις που θα ψηφίσουν υπέρ του όποιου υποψηφίου θα υποδείξουν από την ΑΕΚ έχουν ήδη βρεθεί και καπαρωθεί. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος και τι θα (του πουν να) λέει έχει μικρή σημασία. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο σύστημα εκλογής δεν πρόκειται να αλλάξει και το αποτέλεσμα. Όσο ψηφίζουν μόνο οι πρόεδροι των Ενώσεων και όχι τα σωματεία η εκλογή θα «κλειδώνει» από ψηλά.

 Θα αναρωτηθείτε βέβαια αν η περίφημη ολιστική μελέτη θα προβλέπει κάτι επί το δημοκρατικότερο για τις εκλογικές διαδικασίες της Ομοσπονδίας. Λογικά θα έπρεπε. Θυμάμαι ότι κάτι σχετικά ψέλλιζαν παλιότερα και οι νυν υποστηρικτές του Βαγγέλη Γραμμένου. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σημασία άλλωστε δεν έχει να ξαναβγεί ο Γραμμένος. Αλλά ο νέος… εγγε-Γραμμένος στα κιτάπια της της «συμμαχίας»  στην οποία τώρα το πάνω χέρι από ασπρόμαυρο έγινε κιτρινόμαυρο…   

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ