Ηχηρό «όχι» UEFA – FIFA στην ΕΠΟ για την αύξηση των προέδρων των Ενώσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή

Ηχηρό «όχι» UEFA – FIFA στην ΕΠΟ για την αύξηση των προέδρων των Ενώσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή

UEFA - FIFA έβαλαν τέλος στις φωτογραφικές αλλαγές. Φούσεκ: «Πρόταση που έρχεται σε αντίφαση με την τάση για μείωση».

Στην αρχή της εβδομάδας to10.gr αποκάλυψε τις παράνομες αλλαγές που ήθελε να περάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. Μία από τις πλέον κραυγαλέες παρεμβάσεις που προσπάθησε να περάσει η διοίκηση Γραμμένου αφορούσε στην αύξηση των… «βλαχοπροέδρων» στην Εκτελεστική Επιτροπή της.

Όπως είχε αποκαλύψει to10.gr, η εξυγίανση προσπάθησε να δώσει αυξημένη ισχύ στους προέδρους των Ενώσεων από τα διάφορα… χωριά της επικράτειας, οι οποίοι λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Καταστροφικό για την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την UEFA και τη FIFA, ωστόσο, να ξεκαθαρίζουν σε κάθε τόνο, ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Για την ακρίβεια, το «όχι» των FIFA – UEFA για αύξηση των μελών της εκτελεστικής σε 21 από 17, δεν υπάρχει πλέον προς συζήτηση. Η ΕΠΟ πήρε πίσω την πρότασή της και το θέμα έληξε.  Καθώς οι υπερκείμενες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, επεφύλασσαν ένα πολύ μεγάλο και ηχηρό «άκυρο» στις βλέψεις του Γραμμένου και της «Εξυγίανσης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκταση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παρασκευής, ακόμη και ο… γνωστός για τις σχέσεις του με την «εξυγίανση»,  Πέτερ Φούσεκ, ήταν απόλυτος: «Παρουσιάσαμε επίσημα τη διαφωνία μας στην πρόταση για αύξηση μελών εκτελεστικής. Γιατί θα ερχόταν σε αντίφαση με την τάση που είχε ξεκινήσει από το 2017  για μείωση. Κάθε πρόταση πρέπει να υποβάλλεται εγγράφως στην FIFA- UEFA».

Αυτή η τοποθέτηση του υπερσυμβούλου της ΕΠΟ ήταν… έκπληξη για τους εξυγιαντές. Αλλά και ο ίδιος δεν μπορεί να πάει κόντρα στις βουλές και τις κόκκινες γραμμές της FIFA και της UEFA. Ετσι, το ένα κομμάτι των αλλαγών που προσπάθησε να περάσει η ΕΠΟ, πήγε στα σκουπίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ