Αποκάλυψη : Ο Δέδες, ο Διακοφώτης και το «μαγείρεμα» για τον τελικό του Conference League

Αποκάλυψη : Ο Δέδες, ο Διακοφώτης και το «μαγείρεμα» για τον τελικό του Conference League

To10.gr αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με τους Δέδε και Διακοφώτη να προσπαθούν να περάσουν κάτω από το... ραντάρ μια ψηφοφορία με θέμα που δε βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη.

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η ΕΠΟ. Και οι συνεδριάσεις της. Και οι διάλογοι που γίνονται μεταξύ των μελών της, μεταξύ των «βλαχοπροέδρων» που έχουν μαζευτεί και προσπαθούν να κάνουν ό,τι θέλουν για να εξυπηρετούν – όχι το ποδόσφαιρο, όπως θα έπρεπε, αλλά – συμφέροντα και να ανεβαίνουν στην ιεραρχία.

Άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από το ποδόσφαιρο, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά από μπάλα. Κι όμως αυτοί αποφασίζουν για το λαοφιλέστερο άθλημα. Όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης. Ο άνθρωπος που ήταν παρατηρητής στον τελικό της ντροπής, στον Βόλο το 2017 και έβγαινε σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης για να πει – χωρίς να τον ρωτήσει κανείς – ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι ομάδες επειδή δεν… ήταν στο γήπεδο οι αποστολές!

To10.gr αποκαλύπτει τα όσα έκανε σήμερα ο Διακοφώτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Και πως μαζί με τον Γιώργο Δέδε πήγαν να «μαγειρέψουν» τη γνωστή ιστορία με τον τελικό του Conference League και να μην επιτρέψουν στην Ελλάδα να τον διοργανώσει, αποσύροντας την υποψηφιότητα που έχει βάλει και τον πλήρη φάκελο που έχει παραδώσει.

Παρά το γεγονός πως το θέμα του τελικού του Conference League δεν βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής (κρατήστε το αυτό, γιατί είναι σημαντικό), ο Διακοφώτης ρώτησε τον Αλέξη Δέδε τι γίνεται με το Παγκρήτιο που είναι το γήπεδο που έχει μπει στον φάκελο για τη διεκδίκηση του τελικού του 2022 ή 2023.

Ο Δέδες του απάντησε πως δεν ξέρει τι γίνεται και πως ένα μέρος του γηπέδου το θέλουν για το κλειστό του τένις. Και συνέχισε ο Δέδες, λέγοντας: «Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Ή να αλλάξουμε έδρα ή να ακυρώσουμε την υποψηφιότητά μας».

Μάλιστα, ο Δέδες πήρε την… πάσα του Διακοφώτη και επί 25 λεπτά ξιφουλκούσε εναντίον της υποψηφιότητας της Ελλάδας προκειμένου να πάει το θέμα σε ψηφοφορία! Δίχως κανείς να επέμβει και να τον ρωτήσει τίποτα, δίχως κανείς να του επισημάνει ότι η UEFA έχει στείλει μέιλ συγχαρητηρίων προς τη χώρα μας, ο Δέδες βρήκε πεδίο και επί 25 λεπτά μιλούσε θέλοντας επί της ουσίας να πείσει τους υπόλοιπους προς πρέπει να μην πάρει η Ελλάδα τον τελικό.

Ο Διακοφώτης έδειξε πως αγνοεί ακόμα και τα βασικά γύρω από μια διαδικασία της ΕΠΟ, της οποία είναι και μέλος. Πρότεινε να ψηφίσουν εκείνη τη στιγμή όλοι , προκαλώντας την απορία του Τάκη Αγραφιώτη ο οποίος αναρωτήθηκε. «Να ψηφίσουμε; Τι να ψηφίσουμε; Ένα θέμα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη;».

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ παρενέβη λέγοντας πως για να μπει σε ψηφοφορία ένα θέμα που δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, πρέπει να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία και από τη στιγμή που διαφωνεί έστω και ένας, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ψηφοφορία. Κάτι που φυσικά δε γνώριζε ο Διακοφώτης, παρ’ όλο που όφειλε να το ξέρει.

Κάπου εκεί το πήραν απόφαση πως δεν μπορεί να γίνει ψηφοφορία για ένα θέμα που δε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Ο Λεωνίδας Θωμαΐδης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, πίεζε από τη δική του πλευρά τον Δέδε να πει αν θα μπορεί να γίνει κάπου αλλού ο τελικός και όχι στο Ηράκλειο. Και με προτροπή του Θωμαΐδη ο Δέδες αναμένεται να πάει σε 15 μέρες στην Εκτελεστική Επιτροπή με φάκελο που θα τεκμηριώνει τα όσα έλεγα και θα αναζητήσει είτε την απόσυρση της υποψηφιότητας, είτε την αλλαγή της έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ