Εκλογές τον Αύγουστο του 2021 για την ΕΠΟ

Εκλογές τον Αύγουστο του 2021 για την ΕΠΟ

Είναι μεγάλη ήττα της «εξυγίανσης», επικυρωμένη με δικαστική απόφαση! Και ψευδώς έλεγαν στην ΕΠΟ πως πρέπει να γίνουν οι εκλογές με τις ευλογίες των FIFA, UEFA. Τώρα πάμε για τον Αύγουστο του 2021!

Πρόκειται για έναν τεράστιο θρίαμβο του Ολυμπιακού κατά της «εξυγίανσης» που ισοπέδωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και επιχειρεί να συνεχίσει να το κρατά αλυσοδεμένο. Μια νίκη του Ολυμπιακού και συνάμα μια μεγάλη ήττα της «εξυγίανσης», επικυρωμένη με δικαστική απόφαση!

Με τους… εξυγιαντές να έχουν λουφάξει, ζαλισμένη από την ήττα που τους διέλυσε τα πλάνα. Αυτά για τα οποία κόμπαζαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αγνοώντας ακόμη και νόμους και κανονισμούς. Δυστυχώς για αυτούς όμως η δικαιοσύνη μίλησε και για άλλη μια φορά η συντριβή τους στα δικαστήρια ήταν μεγάλη!

Ψευδώς έλεγαν στην ΕΠΟ πως πρέπει να γίνουν οι εκλογές με τις ευλογίες των FIFA, UEFA. Τώρα πάμε για τον Αύγουστο του 2021 μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, το οποίο δέχθηκε ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει εκλογές έως τον Αύγουστο του 2021.

Επιβεβαιώθηκε λοιπόν πλήρως ο Ολυμπιακός πως οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν έως τον Οκτώβριο του 2020, αλλά τον Αύγουστο του 2021. Επιβεβαιώθηκε συνάμα πως η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ είναι αντίθετη στον αθλητικό νόμο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών:

«Η υπό έγκριση τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού του ως άνω τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου, στο οποίο προστίθεται τρίτη παράγραφος, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές στο εν λόγω σωματείο εντός του έτους 2020 και συγκριμένα έως τις 14-10-2020, αντιβαίνει στην αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 22, παρ. 1 του Ν. 2725/1999 που προβλέπει εκλογές ανά τετραετία, καθόσον η θητεία του Προέδρου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και των λοιπών οργάνων της ΕΠΟ, πλην των Δικαστικών Οργάνων, λήγει στις 18-8-2021 και όχι στις 14-10-2020. Ήτοι λήγει τέσσερα έτη μετά την εκλογή των ανωτέρω οργάνων της ΕΠΟ, των οποίων η θητεία δεν αποτελεί συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ που διορίσθηκε από την FIFA στις 14-10-2016».

Τώρα εκκρεμεί και συζήτηση της αίτησης του Ολυμπιακού ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που εκδικάζεται την Παρασκευή 10/7.

Μετά και την απόρριψη της αιτησης της ΕΠΟ από το ειρηνοδικείο Αθηνών μοιάζει μάλλον διεκπεραιωτική διαδικασία. Καθώς θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι Αρεοπαγίτες με την τεράστια εμπειρία και το κύρος τους, που συγκροτούν το ΔΔΠ της ΕΠΟ σίγουρα θα δουν ότι κατάφερε να δει ο νέος συνάδελφος τους στο Ειρηνοδικείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ