Μπάρκας – Δουβίκας: Οι Έλληνες της Ουτρέχτης σε βίους αντίθετους (vids)

Μπάρκας – Δουβίκας: Οι Έλληνες της Ουτρέχτης σε βίους αντίθετους (vids)

O Βασίλης Μπάρκας «δέθηκε» με την Ουτρέχτη, την ώρα που ο Τάσος Δουβίκας δείχνει έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.

Λέγεται από πολλούς ότι η Ολλανδία είναι ο παράδεισος των Ελλήνων επιθετικών και δεν είναι ψέμα. Ουκ ολίγα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έφυγαν από το ελληνικό πρωτάθλημα για τις Κάτω Χώρες και εκτόξευσαν την καριέρα τους. Πιο πρόσφατες περιπτώσεις αυτές των Γιώργου Γιακουμάκη και Τάσου Δουβίκα (ο Παυλίδης που επίσης έχει πετύχει σπουδαία πράγματα στην Ολλανδία, δεν έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα) που σίγουρα δεν θα είναι και οι τελευταίοι σε μία λίστα που όλο και μεγαλώνει. Πέρσι αποδείχθηκε βέβαια ότι στην Eredivisie μπορεί να… βρει την υγεία του κι ένας τερματοφύλακας.

Μετά τον εφιάλτη στη Σκωτία με τη φανέλα της Σέλτικ, ο Βασίλης Μπάρκας ξεκίνησε μία δεύτερη καριέρα ως δανεικός στην Ουτρέχτη όπου όντας συμπαίκτης με τον Δουβίκα κατάφερε να αναγεννηθεί. Πρόσφατα μάλιστα ελευθερώθηκε από την πρώην πλέον ομάδα του και υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια (1+1) με τον ολλανδικό σύλλογο, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή σεζόν που προηγήθηκε. Οι δύο Έλληνες της Ουτρέχτης όμως, ενδέχεται τη νέα σεζόν να μην είναι συμπαίκτες αφού ο Δουβίκας δείχνει περιζήτητος αυτό το καλοκαίρι και μοιάζει θέμα χρόνου η αποχώρησή του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και μία μεγαλύτερη ομάδα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Διαβάστε επίσης: Ο Μίχαϊλιουκ, ο Ντόρσει και η δεδομένη επιθυμία του Αταμάν

Ύστερα από δύο πολύ άσχημα χρόνια στη Σέλτικ, ο Μπάρκας παραχωρήθηκε στην Ουτρέχτη και αποτέλεσε τον βασικό της τερματοφύλακα για την περσινή σεζόν. Έπαιξε σε 38 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κράτησε 12 φορές ανέπαφη την εστία του και βρήκε ξανά τον εαυτό του. Αφού έμεινε ελεύθερος από τη Σέλτικ δέχθηκε διάφορες προτάσεις το καλοκαίρι. Από Τουρκία, από Βέλγιο, από Σαουδική Αραβία, ακόμη και από την Ιταλία. Τελικά, έμεινε στην Ουτρέχτη με την οποία υπέγραψε προ ημερών νέο συμβόλαιο με αποδοχές που τον κάνουν έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του κλαμπ. Δείγμα του πόσο τον ήθελαν οι Ολλανδοί και πόσο εκτιμούν τις δυνατότητές του. Ο ίδιος ψάχτηκε για κάτι καλύτερο και αφού δεν το βρήκε, επέλεξε να μείνει εκεί που ξέρει ότι τον εκτιμούν και έχει προσαρμοστεί πλέον και ο ίδιος.

Από την άλλη, υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που φαίνεται μετράει αντίστροφα στον σύλλογο καθώς το ταβάνι του είναι πολύ υψηλότερο. Ο λόγος φυσικά για τον Τάσο Δουβίκα, τον πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με 19 γκολ σε 32 συμμετοχές. Τον ποδοσφαιριστή που σύμφωνα με το «transfermarkt» κοστολογείται στα εννιά εκατ. ευρώ και είναι μακράν του δεύτερου το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της Ουτρέχτης αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και οι Ολλανδοί είναι αποφασισμένοι να τον παραχωρήσουν μόνο με μία πρόταση που θα τους καλύπτει απόλυτα σε οικονομικό επίπεδο. Εδώ και μήνες ο 24χρονος επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων από μεγάλα πρωταθλήματα και γύρω από το όνομά του έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων.

Η Ουτρέχτη δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για ποσό μικρότερο των 15 εκατ. ευρώ και ενδεικτικές των προθέσεών της ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Τζόρντι Ζόινταμ. «Κάθε μέρα είναι και μια νέα μέρα στο μεταγραφικό παζάρι. Αν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε, θα είναι υπέροχο. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Εredivisie και σε νεαρή ηλικία. Υπάρχει τρομερά υψηλό ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Έχουμε ήδη υποδείξει πως θα είμαστε σκληροί στις διαπραγματεύσεις. Αν φύγει, αυτό θα συμβεί μόνο για ένα deal που θα είναι εξαιρετικά συμφέρον για μας. Αλλιώς θα μείνει εδώ για ακόμα έναν χρόνο», είπε ο Ζόινταμ μιλώντας στο ESPN.

Ο Αύγουστος ως γνωστόν είναι ο μήνας των μεταγραφών και μέχρι το τέλος του τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Ο Δουβίκας έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια με την Ουτρέχτη, η οποία από αυτή την άποψη έχει το πάνω χέρι, ωστόσο μοιάζει πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις. Αν συνεχίσει μάλιστα να σκοράρει κατά ριπάς ακόμη και στα φιλικά, όπως έκανε χθες που πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Εσπανιόλ, τότε μάλλον θα πρόκειται για θαύμα αν ο Σεπτέμβριος τον βρει στην Ουτρέχτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ