Η ιστορική επίδοση της Αϊντχόφεν, το μυθικό ρεκόρ της Μπενφίκα και ο ασταμάτητος Ντε Γιονγκ (vids+pics)

Η ιστορική επίδοση της Αϊντχόφεν, το μυθικό ρεκόρ της Μπενφίκα και ο ασταμάτητος Ντε Γιονγκ (vids+pics)

H PSV ισοφάρισε και ετοιμάζεται να καταρρίψει το καλύτερο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην ιστορία της Eredivisie, ενώ παράλληλα κυνηγάει το μυθικό 22Χ22 της Μπενφίκα – Εγραψε ιστορία ο Ντε Γιονγκ

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η Αϊντχόφεν, με την ομάδα του Πέτερ Μπος να κάνει σπουδαία πράγματα στη φετινή σεζόν και να οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά από 17 αγωνιστικές στην Eredivisie είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ισάριθμες νίκες και 51 βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Ισοφάρισε ένα μυθικό ρεκόρ και πάει να το καταρρίψει

Τελευταίο θύμα της Αϊντχόφεν ήταν η Εξέλσιορ, την οποία οι ποδοσφαιριστές του Πέτερ Μπος διέλυσαν εντός έδρας με 3-1. Μια νίκη με την οποία οι Ερυθρόλευκοι έκαναν στο «17 στα 17» και ισοφάρισαν ένα μυθικό ρεκόρ, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα έχουν την ευκαιρία να το καταρρίψουν και να περάσουν στην ιστορία της ολλανδικής ομάδας.

Ο Πέτερ Μπος και οι παίκτες του με τη νίκη επί της Εξέλσιορ ισοφάρισαν το 17Χ17 που είχε κάνει η Αϊντχόφεν τη σεζόν 1987-88 και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Ουτρέχτη (21/1, 13:15, εκτός έδρας) θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το 18Χ18 για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Πλέον, στόχος των Ερυθρόλευκων είναι να καταρρίψουν το ρεκόρ της Μπενφίκα, η οποία την περίοδο 1972-73 είχε πετύχει 22 συνεχόμενες νίκες. Οι Αετοί της Λισαβόνας, που είχαν στο ρόστερ τους μεταξύ άλλων τους Εουσέμπιο και Νενέ, είχαν ξεκινήσει εντυπωσιακό το σερί τους στις 9 Σεπτεμβρίου 1972 στο Ντα Λουζ με 6-0 επί της Λεϊσόες. Ένα σερί που ολοκληρώθηκε την 1/4/1973, σε ντέρμπι με την Πόρτο (2-2).

Για να τα καταφέρει η Αϊντχόφεν θα πρέπει να κερδίσει τα επόμενα έξι παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Εκτός από το ματς με την Ουτρέχτη (21/1, 13:15, εκτός έδρας), στον δρόμο για το 23Χ23 υπάρχουν επίσης οι αναμετρήσεις με Άλμιερ Σίτι (εντός, 27/1), Αγιαξ (εκτός, 3/2), Φόλενταμ (εκτός, 11/2), Χέρακλες (εντός, 16/2) και Τσβόλε (εκτός, 24/2). Εάν κάνει το 6Χ6 θα φτάσει στο μυθικό 23Χ23 και θα καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ της Μπενφίκα.

Ιστορικός Λουκ Ντε Γιονγκ

Με το χατ-τρικ που πέτυχε ο Λουκ Ντε Γιονγκ απέναντι στην Εξέλσιορ (3-1) έγραψε ιστορία, καθώς μπήκε στη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Eredisivie και μάλιστα πλέον είναι ο τρίτος Ολλανδός ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χατ τρικ (7) στον 21ο αιώνα, πίσω από τον Ντιρκ Κάιτ και τον Κλας-Γιαν Χούντελααρ που έχουν από εννέα.

Το επόμενο διάστημα θα έχει την ευκαιρία να τους πιάσει ή ακόμα και να τους ξεπεράσει. Συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα ο Λουκ Ντε Γιονγκ έχει σκοράρει 15 γκολ, ενώ έχει δώσει 7 ασίστ, με τον Ολλανδό να βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τους Χιμένεθ (19, Φέγενορντ) και Παυλίδη (Αλκμααρ).

2+ για 20 ματς!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η PSV σκόραρε για 20ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος πάνω από δύο γκολ, που είναι και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της Eredivisie. Η Αϊντχόφεν έχει σκοράρει συνολικά 59 γκολ σε 17 ματς και έχει δεχθεί μόλις 7. Εχει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία και την καλύτερη άμυνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ