«Φρέναρε» την PSV η Ουτρέχτη τού Μπάρκα (1-1)

«Φρέναρε» την PSV η Ουτρέχτη τού Μπάρκα (1-1)

Ουτρέχτη και PSV έμειναν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τον Βασίλη Μπάρκα και την παρέα του να σταματούν το σερί που είχε χτίσει η ομάδα τού Πέτερ Μποζ.

Όλα τα σερί έχουν ένα τέλος: η PSV Αϊντχόφεν δεν μπόρεσε να καταρρίψει το ρεκόρ στον αριθμό των διαδοχικών επιτυχιών του συλλόγου στο ολλανδικό πρωτάθλημα, μένοντας στο 1-1 στην επίσκεψή της στην Ουτρέχτη του Βασίλη Μπάρκα- αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα-, μετά από 17 συνεχόμενες νίκες.

Το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Εξέλσιορ, η ομάδα του Πέτερ Μποζ ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε η ομάδα του Γκουους Χίντινκ τη σεζόν 1987-88. Τριάντα έξι χρόνια αργότερα, η PSV είχε κερδίσει τους πρώτους δεκαεπτά αγώνες στο πρωτάθλημα.

Το καλύτερο σερί νικών παραμένει στον Άγιαξ. Η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ κέρδισε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος (19) από την 8η έως την 26η ημέρα της σεζόν 1971-1972, που ολοκληρώθηκε με τον τίτλο, το Κύπελλο και την τελική νίκη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Η 18η μέρα ήταν μοιραία για την PSV παρά το άνοιγμα του σκορ από τον Βέλγο Γιόχαν Μπακαγιόκο στο 7ο λεπτό, πριν την ισοφάριση του συμπατριώτη του Οτμάνε Μππουσάιντ πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας.

«Όλες οι ομάδες που μας αντιμετώπισαν έκαναν πάντα κάτι διαφορετικό για να είναι οι πρώτες που θα μας έπιαναν. Το να κερδίζουμε δεκαεπτά συνεχόμενες φορές σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι επομένως ασήμαντο. Και η σειρά τελειώνει εκεί», είπε ο Πέτερ Μποζ.

Ο πρώην προπονητής της Λιόν θα παρηγορηθεί σημειώνοντας ότι η ομάδα του έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα στην κορυφή της Eredivisie. Με 52 βαθμούς, είναι 13 μπροστά από τη δεύτερη, Φέγενορντ (η οποία όμως πρέπει να παίξει ακόμα στο τέλος της ημέρας) ενώ ο ιστορικός αντίπαλος, Άγιαξ Άμστερνταμ βιώνει μια από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του, μένοντας 24 βαθμού πίσω από την κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ