Στο Champions League η Τβέντε, πρώτος σκόρερ της Eredivisie ο Παυλίδης

Στο Champions League η Τβέντε, πρώτος σκόρερ της Eredivisie ο Παυλίδης

H Tβέντε τερμάτισε στην 3η θέση της Eredivisie και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League την επόμενη σεζόν - Πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος ο Βαγγέλης Παυλίδης με 29 γκολ

Η Τβέντε ήταν η κερδισμένη στη μάχη για την τρίτη θέση της Eredivisie, που δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του νέου Champions League.

Χάρη σε πέναλτι του Φαν Βολφσβίνκελ στο 80΄, η Τβέντε επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Τσβόλε (για την οποία ο Απόστολος Βέλλιος μπήκε αλλαγή στο 85΄) και κράτησε την προνομιούχο τρίτη θέση χωρίς να… αγχωθεί για το αποτέλεσμα της Αλκμαάρ.

Διαβάστε επίσης: Μοντόγια: «Θα κάνουμε δύσκολη την ζωή του ΠΑΟΚ, το 100% μας για τη νίκη»

Βέβαια, ακόμη κι αν η Τβέντε έχανε βαθμούς, η ΑΖ δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία, αφού «κατόρθωσε» να παραχωρήσει ισοπαλία 3-3 στην Ουτρέχτη, αν και προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σκόραρε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, με κεφαλιά στο 37ο λεπτό, είχε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ, αλλά η αποβολή του Ντάνι Ντε Βιτ στο 60΄ άλλαξε τα δεδομένα και επέτρεψε στην Ουτρέχτη (που είχε κάτω από τα δοκάρια της τον Βασίλη Μπάρκα) να ισοφαρίσει.

Με το γκολ που πέτυχε σήμερα, ο Παυλίδης ολοκλήρωσε τη σεζόν με 29 τέρματα και μοιράστηκε την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Λούουκ ντε Γιονγκ της πρωταθλήτριας Αϊντχόφεν, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στο 3-1 της ομάδας του επί της Βααλβάικ.

Η τελευταία παρά την ήττα έμεινε στην κατηγορία, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της Εξέλσιορ, που την ίδια ώρα γνώριζε τη συντριβή με 4-0 στο γειτονικό ντέρμπι με τη Φέγενορντ. Ο Λάζαρος Λάμπρου έπαιξε βασικός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο για την ομάδα του Ρότερνταμ, η οποία θα υποχρεωθεί να δώσει μπαράζ παραμονής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής στην ολλανδική Eredivisie και η τελική βαθμολογία:

Αλμέρε-Ναϊμέγκεν 1-4

Αλκμάαρ-Ουτρέχτη 3-3

Φόλενταμ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 1-2

Φέγενορντ-Εξέλσιορ 4-0

Χέρακλες-Φορτούνα Σιτάρντ 0-0

Αϊντχόφεν-Βααλβάικ 3-1

Σπάρτα Ρότερνταμ-Χέρενφεν 2-1

Φίτεσε-Άγιαξ 2-2

Τσβόλε-Τβέντε 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αϊντχόφεν 91

Φέγενορντ 84

Τβέντε 69

Άλκμααρ 65

Αγιαξ 56

Ναϊμέγκεν 53

Ουτρέχτη 50

Σπάρτα Ρότερνταμ 49

Γκόου Αχεντ Ιγκλς 46

Φορτούνα Σιτάρντ 38

Χέρενφεν 37

Τσβόλε 36

Αλμέρε 34

Χεράκλες 33

Βααλβάικ 29

Εξέλσιορ 29 –

Φόλενταμ 19

Φίτεσε 6

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ