Το υψόμετρο που… ζαλίζει την Αργεντινή

Το υψόμετρο που… ζαλίζει την Αργεντινή

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Βολιβία σε υψόμετρο 3.637 μέτρων, με αποτέλεσμα να... ξυπνούν μνήμες 2009.

3.637. Ο αριθμός που προκαλεί… τρόμο στις φιλοξενούμενες ομάδες. Ο αριθμός που… ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στην Εθνική Αργεντινής.

3.637 είναι τα μέτρα που χωρίζουν το γήπεδο της Λας Πας από την επιφάνεια της θάλασσας. Όλοι οι αγώνες που διεξάγονται στο Ερνάντο Σίλες γίνονται σε δύσκολες συνθήκες και με… φιάλες οξυγόνου. Σε τέτοιο υψόμετρο, η αναπνοή είναι πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα, τα ματς για τους φιλοξενούμενους να αποτελούν… μαρτύριο.

Η Εθνική Βολιβίας φιλοξενεί απόψε (23:00) την Αλμπισελέστε στο Στάδιο Ερνάντο Σίλες, για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Mundial 2022, με τους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι να καλούνται να διαχειριστούν και το υψόμετρο που αποτελεί φόβητρο.

Ο… εφιάλτης της Αργεντινής 

Η παρέα του Λιονέλ Μέσι θα παραταχθεί στο τερέν του Ερνάντο Σίλες, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της και τον διασυρμό του 2009. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… έξι γκολ δέχθηκε η τότε ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τους Βολιβιανούς!

Το «χαστούκι» ήταν αδιανόητο για την Αργεντινή, με την Βολιβία να την κάνει ότι θέλει. Σημαντικό ρόλο στον τότε εφιάλτη, έπαιξε και μια απόφαση του Μαραντόνα. Η αποστολή της ομάδας έφτασε στο γήπεδο, μόλις δυο ώρες πριν τη σέντρα, με τους παίκτες να δυσκολεύονται αφάνταστα να ανταποκριθούν στις συνθήκες του… 3.637.

Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν ήδη 3-1, με τους Αργεντινούς να καταλαβαίνουν γρήγορα πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Ανήμπορος στον πάγκο να αντιδράσει ο Μαραντόνα και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Και μάλιστα… πικρή για τους «Γκαούτσος».

Μέσι, Ζανέτι, Τέβες, Ντι Μαρία διασύρθηκαν από τους γηπεδούχους, με την Αργεντινή να γνωρίζει μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της.

«Κάθε γκολ ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά», είχε δηλώσει ο κόουτς της Αλμπισελέστε μετά το τέλος της συντριβής.

Η πιο πρόσφατη φορά, που η Αργεντινή την… πάτησε στο υψόμετρο της Λας Πας, ήταν το 2017. Τότε, η «Αλμπισελέστε» ηττήθηκε 2-0 για τα προκριματικά του Mundial.

Άκρε και Μαρτίνς είχαν σημειώσει τα γκολ, με τους Βολιβιανούς να υπενθυμίζουν στην Αργεντινή, πως στα 3.637… κουμάντο κάνουν μόνο αυτοί.

Μάλιστα, εκείνο το αποτέλεσμα με την αποκλεισμένη Βολιβία έβαλε σε περιπέτειες τους «Γκαούτσος», σχετικά με την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας. Με τον Λιονέλ Μέσι να… οργιάζει κόντρα στο Εκουαδόρ και να γλιτώνει την ομάδα του Σαμπάολι από το απόλυτο κάζο.

Μουντιάλ 2018: Στην τελική φάση η Βραζιλία, κινδυνεύει η Αργεντινή

Απόψε, η Αργεντινή βρίσκει και πάλι απέναντί της το εφιαλτικό υψόμετρο της Λας Πας και ελπίζει να μην… ζαλιστεί για ακόμη μια φορά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ