Τι είπε ο Φαν Σιπ για Σωκράτη και Μανωλά

Τι είπε ο Φαν Σιπ για Σωκράτη και Μανωλά

Ο Ολλανδός Ομοσπονδιακός αναφέρθηκε στην υπόθεση Μανωλά-Σωκράτη που είχε «κομμένους» και τους θυμήθηκε τώρα που έρχονται τα δύσκολα...

Ο Τζον Φαν Σιπ μίλησε για την Εθνική Ελλάδος και τα παιχνίδια που έρχονται τον Μάρτιο, ενώ αναφέρθηκε και στους «κομμένους» Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο, με τον Ολλανδό τεχνικό να τους θυμάται τώρα που έρχονται τα δύσκολα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι δεν θα επιστρέψουν αυτή την περίοδο, ενώ σχολίασε και το πολύ δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί την Πέμπτη στην Ισπανία με τη φούρια ρόχα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Οpen:

-Τι έλειψε από την ομάδα σας στα προηγούμενα προκριματικά και τι θα πρέπει να έχει για να πετύχει αυτή τη φορά τους στόχους της;

«Μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν το τελείωμα των φάσεων. Δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες και παρότι ήμασταν παραγωγικοί δεν το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο, αν μπορέσουμε να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, θα είναι ένα καθοριστικό βήμα. Θα πρέπει βέβαια να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι τα παιχνίδια που θα παίξουμε τώρα είναι υψηλότερου επιπέδου, συγκριτικά με τις αναμετρήσεις στο Nations League».

– Τι θα είναι επιτυχία για την Εθνική Ελλάδας σε αυτά τα προκριματικά;

«Επιτυχία, φυσικά για εμάς, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε υψηλό επίπεδο και με αυτό τον τρόπο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να παίρνουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Έτσι ώστε στο τέλος των προκριματικών να μπορούμε να πούμε ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και προκριθήκαμε ή μπορούμε να παίξουμε στα πλέι οφ, αυτός είναι ο στόχος μας».

– Μετά τον αποκλεισμό από τα τελικά του Euro πως διαχειρίζεστε την πίεση να βρεθεί οπωσδήποτε η ομάδα σας σε μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης;

«Η πίεση θα υπάρχει πάντα και νομίζω ότι είναι κάτι που χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε. Δεν διαμαρτύρομαι αν υπάρχει πίεση γιατί νομίζω ότι όταν υπάρχει πολλή πίεση σημαίνει ότι εργάζεσαι σε υψηλό επίπεδο».

– Είναι εφικτό να κυνηγάμε την 1η θέση σε όμιλο με την Ισπανία και τη Σουηδία; Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε;

«Εμείς πρέπει να κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Είναι πρόκληση να πλησιάσουμε στις ομάδες αυτού του επιπέδου, όπως η Σουηδία και η Ισπανία και ίσως μπορούμε να προσπεράσουμε μία ομάδα όπως η Σουηδία. Ποιος ξέρει μπορεί να είμαστε μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση της 1ης θέσης…».

-Θέλετε να μας εξηγήσετε τις επιλογές σε αυτές τις πρώτες κλήσεις παικτών της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ;

«Ο Μαυροπάνος έχει βελτιωθεί σημαντικά, τον παρακολουθούμε εδώ και καιρό αλλά είχε πολλούς τραυματισμούς, οπότε αξίζει να βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας γιατί έχει αποδείξει ότι διανύει μία πολύ καλή αγωνιστικά περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπαδόπουλο, παρόλο που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται σε μία ομάδα που δεν τα πηγαίνει τόσο καλά, αλλά οι ατομικές του εμφανίσεις είναι καλές, παίζει 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι και έχει και ένα παρελθόν στο οποίο έχει δείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Ο Παπαδόπουλος και ο Μαυροπάνος μπορούν να βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα, για αυτό άλλωστε τους έχουμε επιλέξει.

Ελέγχουμε πάντα τους παίκτες και στις προπονήσεις, οπότε έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα και όταν βλέπουμε την προπόνηση κάποιες φορές παίρνεις μία διαφορετική αίσθηση ή κάποια πράγματα αλλάζουν».

Για τον Ανδρούτσο:

«Έχουμε δει ότι ο Ανδρούτσος μπορεί να αγωνιστεί ως δεξιός φουλ μπακ, αλλά και ως μέσος. Οπότε πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα ποδοσφαιριστή που είναι ακόμα νέος».

– Για τον Δουβίκα:

«Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσθέσουν διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία στην ομάδα και νομίζω ότι ο Δουβίκας έχει ταχύτητα, έχει δύναμη και έχει καλά τρεξίματα στην πλάτη της άμυνας. Στις μέρες μας μπορείς να αλλάξεις πέντε ποδοσφαιριστές οπότε είναι σημαντικό να έχουμε ποδοσφαιριστές στον πάγκο και να λέμε ότι χρειαζόμαστε αυτό τον ποδοσφαιριστή ή εκείνο τον ποδοσφαιριστή»
.

– Παίκτες-κλειδιά για εσάς στα τελευταία προκριματικά, όπως ο Λημνιός, δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Πως σκέφτεστε να τον διαχειριστείτε, ποια η γενικότερη λογική σας σε αυτές τις περιπτώσεις;

«Προτιμάμε να έχουμε παίκτες όπως ο Λημνιός, να του δώσουμε ξανά την ευκαιρία να βρίσκεται μαζί μας και να αγωνιστεί ενδεχομένως σε μέρος των παιχνιδιών, ίσως όχι σε όλες τις αναμετρήσεις, γνωρίζουμε ότι του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα γκρουπ και αν κάθε φορά που οι ποδοσφαιριστές πηγαίνουν στο εξωτερικό και δεν αγωνίζονται, ο Τσιμίκας για παράδειγμα δεν αγωνίζεται, στο τέλος μετά από ένα χρόνο θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ.

Οπότε προσπαθούμε να παίρνουμε τους ίδιους παίκτες, να έχουμε ξανά το ίδιο γκρουπ, αλλά ξέρουμε ότι πάντα θα έχουμε και αλλαγές, λόγω τραυματισμών, επειδή κάποιοι παίκτες δεν αγωνίζονται».

– Μπορεί ο πολύ φορμαρισμένος Γιώργος Γιακουμάκης να λύσει το πρόβλημα που έχει η Εθνική Ελλάδας στο σκοράρισμα;

«Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι καλό να πούμε ότι ο Γιακουμάκης πρέπει να λύσει το πρόβλημα μας να σκοράρουμε αρκετά γκολ συγκριτικά με τις ευκαιρίες που δημιουργούμε, αλλά διαθέτουμε με εκείνον έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να σκοράρει γκολ και αυτό είναι σημαντικό».

– Σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Ισπανία μήπως σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τον Τζόλη στην κορυφή της επίθεσης όπως είχατε δοκιμάσει και τον Φορτούνη; Τον υπολογίζετε σε αυτή τη θέση ή όχι;

«Ο Τζόλης διαθέτει ταχύτητα, είναι πολύ άμεσος και αυτό τον κάνει πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή αν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο πίσω από την άμυνα. Αλλά δε νομίζω ότι είναι ο κύριος επιθετικός μας. είναι ο καλύτερος να αγωνίζεται από τα αριστερά ή από τα δεξιά και από εκεί να έρχεται στον άξονα. Να τοποθετήσουμε τον Τζόλη ανάμεσα σε δύο κεντρικούς αμυντικούς δεν νομίζω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή είναι η θέση του».

– Θέλετε να μας πείτε τι συζητήσατε με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά ενόψει μίας ενδεχόμενης επιστροφής τους στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας;

«Έχουν και οι δύο μεγάλη αξία για την Εθνική Ελλάδας. Εγώ το μόνο που τους είπα είναι, “ακούστε, σέβομαι τις επιλογές σας και η πόρτα μου είναι πάντοτε ανοιχτή”, οπότε δεν είναι ότι έχουν αρνηθεί κάτι, απλώς αυτή τη στιγμή δε νιώθουν ότι θέλουν να επιστρέψουν και αυτό είναι όλο. Τους είπα, ας δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

– Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι οι επιλογές σας στις κλήσεις έχουν επηρεαστεί από τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΟ;

«Δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια πολιτικής. Δεν επηρεαζόμαστε από ανθρώπους γύρω μας, κάνουν άλλες δουλειές στην ομοσπονδία, αλλά εμείς έχουμε ένα δυνατό γκρουπ πέντε ανθρώπων που δουλεύουμε μαζί και στο τέλος εγώ αποφασίζω.

Πάντα δούλευα με αυτό τον τρόπο και αυτό που είπα ότι ήρθα εδώ ήταν “αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύω. Αν δε θέλετε με αυτό τον τρόπο τότε μη με πάρετε”».

-Πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία μας ένα θετικό αποτέλεσμα στο ξεκίνημα των προκριματικών κόντρα στην Ισπανία; Τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο;

«Δεν θα είναι το τέλος του κόσμου κόντρα στην Ισπανία. Γνωρίζουμε πως δίνοντας στους παίκτες μας τις κατάλληλες οδηγίες ότι μπορούν να νιώσουν καλά ως ομάδα, να νιώσουν δυνατοί και να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα, όπως η Ισπανία και ότι η Εθνική Ελλάδας μπορεί να δείξει ότι έχουμε καλές δυνατότητες επίσης. Ότι μπορούμε και εμείς να παίξουμε, ότι μπορούμε και να σκοράρουμε εκεί, οτιδήποτε.

Αυτή είναι η πρόθεση μας φυσικά, αλλιώς είναι προτιμότερο να μείνουμε στην Ελλάδα. Και αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε, όπως κάναμε για παράδειγμα με την Ιταλία, τα καλά πράγματα που κάναμε σε αυτό το παιχνίδι και να τα πάρουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε στον επόμενο αγώνα μας. Γιατί μετά τον αγώνα με την Ιταλία, στην πραγματικότητα πήραμε πολλή αυτοπεποίθηση και μεγαλώσαμε ως ομάδα.

Φυσικά προτιμάμε να παίξουμε άσχημα και να πάρουμε έναν βαθμό ή να παίξουμε άσχημα και να κερδίσουμε, από το να παίξουμε καλά και να χάσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ