Όταν ο Φορτούνης παίζει βασικός στην Εθνική του Φαν Σιπ

Όταν ο Φορτούνης παίζει βασικός στην Εθνική του Φαν Σιπ

Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή της Εθνικής απέναντι στη Γεωργία. Και όποτε ξεκινάει; Είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της, όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2020. Περισσότερο από ένα χρόνο από την έλευση του Τζον Φαν Σιπ στην Ελλάδα. Εκείνη ήταν η μέρα που ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής με τον Ολλανδό στον πάγκο της. Νωρίτερα είχε ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό που τον κράτησε μήνες εκτός.

Αλλά τρεις μέρες πριν απ’ αυτό το ματς απέναντι στο Κόσοβο εκτός έδρας; Είχε δει όλο το Σλοβενία – Ελλάδα 0-0 από τον πάγκο. Η είσοδός του στην ενδεκάδα άλλαξε την εικόνα και το στυλ όλης της ομάδας. Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ήταν από τους κορυφαίου και αποχώρησε από το γήπεδο στο 60′ όταν το σκορ ήταν 2-0 υπέρ μας (τελείωσε 2-1 για την Ελλάδα).

Περίπου ένα μήνα μετά, στις 10 Οκτωβρίου 2020, ο Φορτούνης πραγματοποιεί το πρώτο του γεμάτο 90λεπτο με τον Φαν Σιπ. Στο φιλικό με αντίπαλο την Αυστρία εκτός έδρας. Και είναι ο MVP της γαλανόλευκης. Παίζοντας ως… ψευτοεννιάρι, είναι αυτός που ανοίγει το σκορ με ένα εκπληκτικό σουτ στο 63′. Και εκείνος που αποτελεί την πηγή κινδύνων για τους Αυστριακούς, οι οποίοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν τελικά τη νίκη (αυτή είναι η τελευταία ήττα της Εθνικής έως σήμερα).

Παρά την εξαιρετική του εικόνα σε εκείνο το φιλικό; Ο Φαν Σιπ τον αφήνει στον πάγκο λίγες μέρες μετά. Και στη νίκη με 2-0 επί της Μολδαβίας και στο καταδικαστικό για την πορεία μας στο Nations League 0-0 με το Κόσοβο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η συνέχεια; Αποδεικνύει το λάθος που έκανε ο Ολλανδός σε εκείνα τα παιχνίδια.

Ο Φορτούνης επιστρέφει στις 11 Νοεμβρίου ως βασικός και με το περιβραχιόνιο στο φιλικό με την Κύπρο στη Ριζούπολη, μένει στο ματς για 45 λεπτά και η Εθνική προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο (τελικό 2-1). Τέσσερις μέρες αργότερα είναι ο απόλυτος ηγέτης της Ελλάδας στην εκτός έδρας νίκη με τη Μολδαβία. Βασικός αριστερός εξτρέμ, ένα υπέροχο γκολ με σουτ από τα 25 μέτρα και μια δική του ασίστ για το γκολ του Μπακασέτα διαμορφώνουν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το τελικό 2-0.

Στις 18 Νοεμβρίου απέναντι στη Σλοβενία στο τελευταίο ματς των ομίλων του Nations League είναι ξανά βασικός, αλλά πέφτει πάνω στον εκπληκτικό Όμπλακ που μόνος του είχε κρατήσει το 0-0 εκείνο το βράδυ στη Ριζούπολη. Και την περασμένη Κυριακή; Στο φιλικό με την Ονδούρα είναι αυτός που με ασίστ μοίρασε το 1-0 στον Παυλίδη στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Φαν Σιπ τον επιλέγει απόψε στο αρχικό σχήμα γνωρίζοντας πόσο επιδραστικός είναι για το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Έξι συμμετοχές ως βασικός, δύο γκολ και δύο ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ