Στην εθνική Νότιας Αφρικής ο Ούγκο Μπρος

Στην εθνική Νότιας Αφρικής ο Ούγκο Μπρος

Ο Ούγκο Μπρος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Νοτίου Αφρικής μέχρι το 2026.

Ο παλαίμαχος Βέλγος διεθνής, Ούγκο Μπρος, ο οποίος τη σεζόν 2008/09 κάθισε στον πάγκο του Πανσερραϊκού, που ήταν ο πρώτος σύλλογος στην καριέρα του εκτός των συνόρων της πατρίδας του, ανακοινώθηκε ως νέος προπονητής της Νότιας Αφρικής, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, το οποίο έχει ισχύ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο 69χρονος Μπρος, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας του Βελγίου που έφτασε στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986, ήταν προπονητής του Καμερούν, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017. Έχει επίσης κοουτσάρει στην Αλγερία, το Κατάρ και την Τουρκία ενώ τελευταία εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής στη βελγική Οστάνδη.

Ο Μπρος έχει κατακτήσει τίτλους στο Βέλγιο με Μπριζ και Άντερλεχτ ενώ ανακηρύχθηκε τέσσερις φορές προπονητής της χρονιάς στη χώρα.
Ο πολύπειρος τεχνικός αντικαθιστά στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας της Νότιας Αφρικής τον Μολέφι Ντσέκι, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο μήνα, αφού οι «μπαφάνα μπαφάνα» απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στο Καμερούν.

Στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, η Νότια Αφρική αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο με την Αιθιοπία, τη Γκάνα και τη Ζιμπάμπουε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ