Η πονεμένη ιστορία των ομοσπονδιακών της «εξυγίανσης»

Η πονεμένη ιστορία των ομοσπονδιακών της «εξυγίανσης»

Ο Τζον Φαν Σιπ μετράει αντίστροφα στον πάγκο της Εθνικής ομάδας και θα μείνει στην ιστορία ως μία ακόμη τραγική επιλογή στα (σκληρά) χρόνια της εξυγίανσης.

Η κατρακύλα της Εθνικής ομάδας συνεχίζεται με τον κατήφορο να μην έχει σταματημό αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μείνει εκτός από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Το «χαστούκι» από το Κόσοβο φαίνεται πως ήταν και η χαριστική βολή τόσο για την Εθνική όσο και για τον Τζον Φαν Σιπ.

Ο Ολλανδός τεχνικός μετράει ώρες στον γαλανόλευκο πάγκο επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο ακόμη μία παταγώδη αποτυχία της εξυγίανσης στα χρόνια του Γραμμένου κι έπειτα. Δεν είναι μυστικό ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν πέταγε και τη σκούφια του για τον Φαν Σιπ, αλλά τώρα το πράγμα δείχνει να μην παίρνει αναβολή. Και το θέμα είναι τι θα ακολουθήσει μετά; Γιατί αν θυμηθούμε το πριν…

Από τις παλινωδίες με τον Σκίμπε που μία μας έκανε και μία δεν μας έκανε, μέχρι την επιλογή Αναστασιάδη. Μετά από μία διετία που η Εθνική είχε γίνει πελάτισσα των Νησιών Φερόε, ο Γερμανός έδειχνε να βάζει το τρένο στις ράγες. Έφτασε μέχρι τα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2018 όπου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κροατία παρουσιάζοντας μάλιστα και αρκετά κακό πρόσωπο στα δύο εκείνα ματς.

Τότε βρέθηκε κοντά στην έξοδο μιας και υπήρχαν φωνές που τον ήθελαν εκτός, ωστόσο έμεινε κυρίως λόγω επιθυμίας των παικτών. Με το… μαχαίρι στον λαιμό ο Σκίμπε μπήκε στη μάχη του νεοσύστατου Nations League για να διεκδικήσει μια θέση στο Euro αλλά υπό καθεστώς έντονης αμφισβήτησης δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο. Η Εθνική έμεινε από νωρίς πίσω στον όμιλο και ο Γερμανός απολύθηκε πριν καν την ολοκλήρωση του Νations League.

Για να ακολουθήσει μια επιλογή που μάλλον κανείς δεν κατάλαβε. Κανείς από αυτούς που σκέφτονται με ποδοσφαιρική λογική. Στις 25 Οκτωβρίου του 2018 ο Άγγελος Αναστασιάδης του… Σαββίδη ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής και μετά από επτά μόλις ματς, αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019 έχοντας μόλις δύο νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες αφήνοντας μια ομάδα δίχως αρχή μέση και τέλος. Η γαλανόλευκη είχε χάσει και το τρένο του Euro και η επόμενη επιλογή ήταν αυτή του Φαν Σιπ. Με σημαντικότερη προϋπηρεσία στη Γουδαλαχάρα του Μεξικό.

Τα αποτελέσματα γνωστά και μάλλον αναμενόμενα. Πέρα από κάποιες αναλαμπές, τίποτα ουσιαστικό και ακόμη ένας – διαφαινόμενος – αποκλεισμός από μία μεγάλη διοργάνωση. Επί των ημερών του Ολλανδού μάλιστα τέθηκαν εκτός ομάδας οι κορυφαίοι Έλληνες αμυντικοί Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Σιόβας με τα όσα ακολούθησαν φυσικά να… δικαιώνουν την απόφαση για την αποπομπή των τριών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ