Έγραψε ιστορία ο Λιονέλ Μέσι ξεπερνώντας τον Πελέ (pic)

Έγραψε ιστορία ο Λιονέλ Μέσι ξεπερνώντας τον Πελέ (pic)

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να γράφει ιστορία στο ποδόσφαιρο, μιας και πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην Λατινική Αμερική με τις εθνικές ομάδες.

Τα ρέκορ και ο Λιονέλ Μέσι έχουν πλέον μια συνυφασμένη έννοια, καθώς ο Αργεντίνος σούπερσταρ έχει βαλθεί να καταρρίψει όσα περισσότερα μπορεί μέχρι να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του.

Αυτή τη φορά ο 34χρονος επιθετικός άφησε για λίγο τα συλλογικά ρεκόρ και έπιασε αυτά με τις εθνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με τη Βολιβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου οδήγησε την «αλμπισελέστε» στη νίκη με σκορ 3-0, πετυχαίνοντας χατ-τρικ και σημειώνοντας ένα ακόμα μοναδικό επίτευγμα.

Τι έκανε; Έφτασε τα 79 τέρματα ξεπερνώντας τον θρυλικό Πελέ όπου έχει σημειώσει 77 γκολ και έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ στην Λατινική Αμερική με τις εθνικές ομάδες!

Ο Μέσι βρίσκεται στην 5η θέση των αρχισκόρερ όλων των εποχών με τις εθνικές ομάδες. Στην πρώτη θέση είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 111 κι ακολουθούν ο Αλί Νταέι με 109, Μικχτάρ Νταχαρι (Μαλαισία) με 89 και Φερεντς Πούσκας με 84 γκολ

Παράλληλα ο Μέσι σημείωσε για 6η φορά στην καριέρα του χατ-τρικ. Πρώτη φορά είχε σημειώσει τρία γκολ το 2012 στη φιλική αναμέτρηση με την Ελβετία (3-1). Στις 9 Ιουνίου 2012 με αντίπαλο την Βραζιλία ο Μέσι είχε πετύχει το δεύτερο χατ τρικ με την Εθνική και πάλι σε φιλικό παιχνίδι (4-3). Ένα χρόνο αργότερα στο ανεπίσημο παιχνίδι με την Γουατεμάλα (4-0) κατέγραψε την 3η φορά που σημείωσε τρία γκολ.

Στις 10 Ιουνίου 2016 ήταν η πρώτη φορά που σημείωσε τρία γκολ σε επίσημο παιχνίδι. «Θύμα» του ο Παναμάς, που ηττήθηκε 5-0. Για τα προκριματικά του Μουντιάλ στις 10 Οκτωβρίου του 2017 ο Μέσι είχε σημειώσει τρία γκολ, όπως επίσης και στις 29 Μαΐου 2018 στο φιλικό με την Αϊτή.

Στα 57 παιχνίδια που έχει σκοράρει ο αρχηγός, η Αργεντινή δεν κατάφερε να κερδίσει μόλις 3 φορές, ενώ έχει παραχωρήσει και έξι ισοπαλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ