Ρωσία – Γαλλία 1-3

Ρωσία – Γαλλία 1-3

Με τον Κιλιάν Μπαμπέ να ανοίγει και να κλείνει το σκορ και τον Πολ Πογκμπά να σκοράρει για πρώτη φορά μετά τις 18 Νοεμβρίου, η Γαλλία επικράτησε 3-1 της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη και έδειξε σε καλή κατάσταση εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του καλοκαιριού.

Περίπου δυόμισι μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ρωσία και Γαλλία έδωσαν ένα δυνατό φιλικό στην Αγία Πετρούπολη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, πήραν μια άνετη νίκη και έδειξαν σε καλή κατάσταση εν όψει των επίσημων υποχρεώσεών τους, οι δε γηπεδούχοι υπέστησαν τη δεύτερη εντός έδρας ήττα, μετά από αυτή από την Βραζιλία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν άνοιξε το σκορ με τον Κιλιάν Μπαμπέ στο 40′ (είχε απειλήσει ένα τέταρτο νωρίτερα), ο Πολ Πογκμπά διπλασίασε τα τέρματά της με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 49′, ο Φίοντορ Σμολόφ μείωσε στο 68′, με τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν να διαμορφώνει στο 83′ το τελικό αποτέλεσμα μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια.

Ο νεαρός άσος έγινε ο πρώτος έφηβος μετά τον Νικολά Ανελκά (1999) που σκοράρει δις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας και ο νεαρότερος που το κάνει μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ ο Πολ Πογκμπά (για πρώτη φορά με την Εθνική του έδωσε γκολ και έδωσε ασίστ στον ίδιο αγώνα) έβαλε τέλος σε ένα σερί 21 αγώνων δίχως γκολ, το οποίο κρατούσε από τις 18 Νοεμβρίου του 2017 όταν σκόραρε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νιουκάστλ.

Η Γαλλία πανηγύρισε λοιπόν τη δεύτερη νίκη της επί ρωσικού εδάφους (σε επτά αγώνες), τις οποίες θα θέλει να κάνει σίγουρα περισσότερες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Πρσνέλ Κιμπέμπε, που πήρε το βάπτισμα του πυρός 540 ημέρες μετά την πρώτη του κλήση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ