Αίγυπτος – Ελλάδα 0-1

Αίγυπτος – Ελλάδα 0-1

Η Ελλάδα νίκησε την μουντιαλική Αίγυπτο 1-0 αντί... πολύ περισσότερο, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αφήνοντας πολλές ελπίδες για την επόμενη διοργάνωση με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Ο Καρέλης στην επιστροφή του μετά από 1,5 χρόνο σκόραρε το γκολ της νίκης, για μια Εθνική που δοκίμασε πολλούς παίκτες, έδωσε ευκαιρίες, τις οποίες άρπαξαν οι ποδοσφαιριστές.

Από τους τερματοφύλακες Γιαννιώτη και Μπάρκα, οι οποίοι στο ντεμπούτο τους έκαναν από μία εντυπωσιακή επέμβαση, μέχρι το σύνολο των διεθνών που αγωνίστηκαν. Εξαιρετικός ο Μπακάκης με ασίστ στο ενεργητικό του, πολύ κινητικός ο Ταχτσίδης, πολύ δραστήριος ο Πέλκας, πολύ… Λάζαρος ο Χριστοδουλόπουλος. Για να μιλήσουμε για αυτούς που ξεκίνησαν χωρίς να έχουν πάρει πολλά παιχνίδια από τον Σκίμπε. Για τους υπόλοιπους ξέραμε…

Όπως πολύ συγκεντρωμένοι και με διάθεση ήταν κι εκείνοι που μπήκαν, Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης. Όλοι παιδιά που κάπως, κάπου, κάποτε στην πορεία για την πρόκριση στο Euro 2020 θα χρειαστούν.

Η Εθνική ξεκίνησε με δέκα αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Ελβετία. Μόνο ο Δώνης ήταν βασικός. Το ίδιο και η Αίγυπτος, σε σχέση με το φιλικό (ήττα με 2-1) κόντρα στην Πορτογαλία. Εκτός, μάλιστα, Ουάρντα, Σικαμπάλα και Σαλάχ. Οι δύο πρώτοι έπαιξαν στην πορεία, ο τελευταίος καθόλου.

Η Αίγυπτος που ήταν η πρώτη που απείλησε, στο 6′ με τον Γιαννιώτη να σταματάει τον Ζακάρια και απείλησε και πάλι στο… 69′. Μετά από μία ώρα και! Μέχρι τότε; Ο Καρέλης στο 29′ έκανε το 1-0 με κεφαλιά, σε συνεργασία Τζιόλη, Χριστοδουλόπουλου, Μπακάκη και ασίστ του τελευταίου. Στο 36′ μία γκολάρα του Σταφυλίδη, με φανταστικό σουτ από πλάγια θέση που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Και κυρίως μία εξαιρετική δημιουργικά Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο. Μετρήστε: Στο 48′ σουτ του Μπακασέτα, μπλόκαρε. Στο 57′ σουτ του Καρέλη, που θα μπορούσε να έχει δώσει και την μπάλα, επίσης μπλόκαρε. Στο 59′ πολύ κακό τελείωμα του Σταφυλίδη από πολύ καλή θέση, τετ α τετ από πλάγια. Στο 63′ κεφαλιά του Τζαβέλλα απόκρουση. Στο 65′ σουτ του Ταχτσίδη απόκρουση. Στο 83′ φάουλ του Μπακασέτα επίσης απόκρουση. Έξι φάσεις, οι πέντε στην εστία!

Σε όλα αυτά, η Αίγυπτος είχε τη φάση του 69′ που λέγαμε, με τον Μπάρκα να σταματάει τον Καχραμπά.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ 1-0

Γήπεδο: Letzigrund Stadion (Ζυρίχη)
Διαιτητής: Αντριάν Ζακοτέ (Ελβετία)
Γκολ: 29′ Καρέλης
Κίτρινες: Καρέλης, Πέλκας, Μπακασέτας / Ελνένι
Κόκκινες:

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46′ Μπάρκας), Σταφυλίδης (71′ Λυκογιάννης), Μπακάκης (89′ Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74′ Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46′ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (65′ Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ):  Αουάντ, Ελμοχαμαντί, Γκαμπρ, Σαμίρ, Γκαμπέρ, Ασούρ, Ελνενί, Σομπί, Μαγντί, Ζακαρέγια,  Μοσέν

Έπαιξαν και οι: Ουάρντα, Ελ Σαχάτ, Ασράφ, Σάιντ, Καχραμπά, Σικαμπάλα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ