Τα μπαράζ του Μουντιάλ που κρίνουν το μέλλον της… ΑΕΚ

Τα μπαράζ του Μουντιάλ που κρίνουν το μέλλον της… ΑΕΚ

Προ των πυλών βρίσκεται η μάχη των μπαράζ. Εκεί που έχει στραμμένο το βλέμμα της η ΑΕΚ.

Η ώρα… μηδέν για τα μπαράζ του Μουντιάλ πλησιάζει. Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες, που θα συντροφεύσουν τις «15» στα γήπεδα του Κατάρ. Οι μεγάλες μάχες βρίσκονται προ των πυλών, με την ΑΕΚ να έχει στραμμένη την προσοχή της στην κρίσιμη διαδικασία.

Ο λόγος; Μα ο Φερνάντο Σάντος. Την Πέμπτη (24/3) η Πορτογαλία υποδέχεται στο Ντραγκάο την Τουρκία, στο πρώτο εμπόδιο για τα γήπεδα του Κατάρ. Το πρώτο κρας τεστ που θα κρίνει τόσο το μέλλον του έμπειρου τεχνικού, όσο και της Ένωσης. Ο 67χρονος είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Οι άνθρωποι της Ένωσης θέλουν να κάνουν εγκαίνια στην «Αγιά Σοφιά», με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι. Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δίνει τα κλειδιά της ομάδας στον πρώην κόουτς της εθνικής Ελλάδος. Η Ένωση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με τη μια αρνητική εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη και αναζητά μια ισχυρή προσωπικότητα για την επόμενη μέρα. Ο Σάντος έχει το πακέτο που ψάχνει η ΑΕΚ και για αυτόν τον λόγο είναι εδώ και καιρό στην pole position.

Τα πάντα, ωστόσο, θα κριθούν από την πορεία της παρέας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν αποκλείσει την Τουρκία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα δώσει ραντεβού με την Ιταλία στον μεγάλο τελικό για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Αν λοιπόν οι Ίβηρες μείνουν… σπίτι τους, τότε είναι πολύ πιθανό, ο Σάντος να κουνήσει… μαντήλι και να καταλήξει στην «κιτρινόμαυρη» αγκαλιά.

Άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ περιμένουν με αγωνία να δουν ποια θα είναι η τύχη της Πορτογαλίας στη διαδικασία των μπαράζ. Η επόμενη μέρα της Ένωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Από εκεί και πέρα, η Ιταλία τίθεται αντιμέτωπη με τη Βόρεια Μακεδονία (24/3) και όπως είπαμε, αν προκριθεί θα παίξει τα… ρέστα της κόντρα στην Πορτογαλία. Η κληρωτίδα τις έφερε στο ίδιο μονοπάτι με αποτέλεσμα μια δυνατή εθνική ομάδα να μένει εκτός Μουντιάλ.

Τα ευρωπαϊκά μπαράζ
1ο Γκρουπ
Ουκρανία – Σκωτία (Εκκρεμεί η ημερομηνία μετά και τη ρωσική εισβολή)
Ουαλία – Αυστρία (24/3)

2ο Γκρουπ
Ρωσία – Πολωνία δεν θα διεξαχθεί
Σουηδία – Τσεχία (24/3)

3ο Γκρουπ
Ιταλία – Βόρεια Μακεδονία (24/3)
Πορτογαλία – Τουρκία (24/3)

Οι 15 χώρες που έχουν προκριθεί: 

Ασία: Ιράν, Νότια Κορέα

Ευρώπη: Ισπανία, Γερμανία, Δανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία

Τα μπαράζ του Μουντιάλ βρίσκονται προ των πυλών, με την ΑΕΚ να περιμένει πως και πως την ολοκλήρωσή τους. Ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στην κορυφή της κιτρινόμαυρης λίστας και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την τύχη της εθνικής Πορτογαλίας. Η παρέα του Κριστιάνο θα παίξει τον πιο κομβικό ρόλο στην επόμενη σεζόν της Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ