Βαριά ήττα από την Κύπρο και μπλέξιμο για την Εθνική (3-0)

Βαριά ήττα από την Κύπρο και μπλέξιμο για την Εθνική (3-0)

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε βαριά ήττα εκτός έδρας με 3-0 από την Κύπρο για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2023 και μπήκε σε μπελάδες για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα με 3-0 από την U21 ομάδα της Κύπρου για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2023 και… έμπλεξε όσον αφορά την κατάκτηση της δεύετρης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.

Μπορεί η Ελλάδα να εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι, όντας μπροστά από την Ισλανδία, όμως θα έχει πολύ σημασία τι θα κάνει την την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πορτογαλία εκτός έδρας, ενώ ρόλο θα παίξει και τα αποτελέσματα της Ισλανδίας με Λευκορωσία και Κύπρο.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου προσέγγισε πολύ αμυντικά το ματς, με σκοπό να εξασφαλίσει το βαθμό με τον οποίο θα «κλείδωνε» τη δεύτερη θέση.

Οι Κύπριοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους τελική, με τον Κατσαντώνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, που κέρδισε ο Γαβριήλ από τον Βήχο στο 26′ και να ευστοχεί. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της Κύπρου.

Στην επανάληψη η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ανεβάζοντας τις γραμμές της και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά που υπήρχαν στα μετόπισθεν. Στο 73′ ο Σεργίου έκανε μια σέντρα και ο Νικολάου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του με ένα βολέ.

Στο 82ο λεπτό ο Τζολάκης ανέτρεψε τον Παρούτη, με την Κύπρο να κερδίζει δεύτερο πέναλτι και τον Ναούμ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-0.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιαννάκης Οκκάς): Κίτος, Καραμανώλης, Σελίς, Πολυκάρπου (59′ Μιχαήλ), Σεργίου, Οκκάς (69′ Μάμας) , Φραντζής, Ναούμ, Γαβριήλ (69′ Νικολάου), Γερολέμου(69′ Κωστή), Κατσαντώνης (80′ Παρούτης).

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Σίμος): Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμαντής, Αντζουλάς, Βήχος (76′ Κίτσος), Ζαγαρίτης, Κανελόπουλος (76′ Κούτσιας), Μπότος (87′ Κουρφαλίδης), Κουτσουπιάς (64′ Λώλης), Σουρλής, Χριστόπουλος (64′ Κωσίδης).

Η βαθμολογία του Δ’ Ομίλου

1.Πορτογαλία 22 (8)
2.Ελλάδα 17 (9)
3.Ισλανδία 12 (8)
4.Λευκορωσία 12 (9)
5.Κύπρος 8 (8)
6.Λιχτενστάιν 0 (9)

Το επόμενο ματς της Ελλάδας:

Σάββατο 11 Ιουνίου

22:15 Πορτογαλία – Ελλάδα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ