Το ποδόσφαιρο είναι – και – γυναικεία υπόθεση (Pics, vids)

Το ποδόσφαιρο είναι – και – γυναικεία υπόθεση (Pics, vids)

Ποιος είπε πως το ποδόσφαιρο είναι μονάχα αντρική υπόθεση; Μια ολόκληρη χώρα από το βράδυ της Κυριακής πανηγυρίζει για την κατάκτηση της Ευρώπης από τη γυναικεία της ομάδα.

Η Αγγλία με το 2-1 απέναντι στη Γερμανία σε ένα κατάμεστο Γουέμπλεϊ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και στο Νησί επικρατεί… παροξυσμός. Οι 87.192 θεατές που είδαν από κοντά τον τελικό συνιστούν ρεκόρ όλων των εποχών σε EURO ανδρών και γυναικών, όμως τα ρεκόρ δε σταματούν εκεί.

✨🏆 𝐂𝐇𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐒 🏆✨

England win their first EURO title 🎉🎉🎉#WEURO2022 | #ENG pic.twitter.com/GkROajwpNw

— UEFA Women’s EURO 2022 (@WEURO2022) July 31, 2022

 


Σύμφωνα με τις μετρήσεις ακροαματικότητας, 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι στήθηκαν μπροστά στην τηλεόραση και έβαλαν BBC για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό στο αποκορύφωμά του. Τι σημαίνει αυτό; Σχεδόν το 80% των Βρετανών που παρακολουθούσαν τηλεόραση εκείνη τη στιγμή έβλεπαν το Αγγλία – Γερμανία στις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης: Οι εξελίξεις με Μπάρντι και το «μπάσιμο» για Τζόρνταν Λάρσον (Vids)

Ο μεγάλος τελικός ήταν το πρώτο σόου σε τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνώντας ακόμα και την κάλυψη του Platinum Jubilee της Βασίλισσας Ελισάβετ. Για να το βάλουμε και σε αθλητική σύγκριση, αρκεί να αναφέρουμε πως ο τελικός του Wimbledon είχε τηλεθέαση 7,5 εκατομμυρίων.


Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης ανέβηκαν χθες στη σκηνή της Trafalgar Square με την παρουσιάστρια του BBC, Αλεξ Σκοτ να τις υποδέχεται και την πλατεία να είναι γεμάτη από χιλιάδες κόσμου, θυμίζοντας μεθυσμένη πολιτεία.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η σκόρερ του πρώτου τέρματος της Αγγλίας στον τελικό, η Ελα Τουν, η οποία αποκάλυψε πως δέχτηκε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Χάρι Κέιν για το εξαιρετικό της γκολ, ενώ όλες μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο μεγάλο τουρνουά: το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 2023.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ