Τσέφεριν: «Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού της Λευκορωσίας»

Τσέφεριν: «Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού της Λευκορωσίας»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν δέχτηκε τις φωνές που θέλουν την Λευκορωσία εκτός των διεθνών διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν απέρριψε την κριτική για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην κλήρωση της προκριματικής φάσης για το Euro 2024, που θα φιλοξενηθεί από την Γερμανία.

Ο Τσέφεριν μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Sport Bild» χαρακτήρισε λαϊκισμό «να απαιτείς και να λες πέτα τους όλους έξω», σε αναφορά του για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας, ενώ τόνισε: «Προς το παρόν, δεν βλέπουμε λόγο να το κάνουμε. Αν αλλάξουν τα πράγματα, φυσικά και θα αντιδράσουμε.

Διαβάστε επίσης: Βασικός ο Πασχαλάκης κόντρα στη Καραμπάγκ – Το αποκάλυψε ο Μίτσελ

Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται το δικαίωμά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις, δεν λέμε στους πολιτικούς ή στις κυβερνήσεις τι να κάνουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ανέφερε ότι η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, έστειλε επιστολή στον Σλοβένο παράγοντα ρωτώντας τον, γιατί η Λευκορωσία δεν έχει επίσης αποκλειστεί από την κλήρωση και τα προκριματικά του Euro 2024, εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Επί του παρόντος, η Λευκορωσία επιτρέπεται να συμμετέχει στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά πρέπει να φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της, εκτός της χώρας και χωρίς θεατές. Η ομάδα της Λευκορωσίας κληρώθηκε στον 9ο προκτιματικό όμιλο του Euro 2024, μαζί με την Ελβετία, την Ανδόρα, το Ισραήλ, το Κόσοβο και τη Ρουμανία.

Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, έχει απαγορευτεί η συμμετοχή της Ρωσίας σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, σε όελς της διοργανώσεις της UEFA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ