Εποχή Εμπαπέ στην αρχηγία της Εθνικής Γαλλίας

Εποχή Εμπαπέ στην αρχηγία της Εθνικής Γαλλίας

Μετά την αποχώρηση του «ισόβιου» αρχηγού, Ούγκο Γιορίς, ο Κιλιάν Εμπαπέ φαίνεται πως θα πάρει το περιβραχιόνιο της Εθνικής Γαλλίας.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο εκλεκτός του Ντιντιέ Ντεσάμπ στην αρχηγία της Εθνικής Γαλλίας, μετά την αποχώρηση από το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Ούγκο Γιορίς.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν αρχηγός των «Τρικολόρ» από το 2012, έως και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σηκώνοντας το Μουντιάλ του 2018 και το τρόπαιο του Nations League, το 2021.

Διαβάστε επίσης: Τώρα που αποδείχτηκε πως οι αντίπαλοι δεν χάνουν από τη Δεκελείας…

Από τη στιγμή που αποχώρησε ο Γιορίς και εφόσον, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο έφυγε και ο Ραφαέλ Βαράν από την Εθνική, ο Κιλιάν Εμπαπέ φαντάζει ιδανικός να αναλάβει το βάρος της ομάδας.

Ο Γάλλος στράικερ έχει φύγει από την κατηγορία του ανερχόμενου σταρ και πλέον είναι απόλυτος σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ήταν μέλος της ομάδας που πήρε τα τρόπαια του 2018 και 2021. Με 36 γκολ με το εθνόσημο, βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών και έχει τεράστιες πιθανότητες μέσα στα επόμενα χρόνια να βρεθεί στην κορυφή περνώντας τον Ζιρού, που έχει 53 αυτή τη στιγμή.

Οι αρχηγικές τάσεις που έχει, φαίνονται από την παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, εκεί που χωρίς να έχει το περιβραχιόνιο, συμπεριφέρεται σαν αρχηγός της ομάδας, δίνοντας το έναυσμα για ακόμη περισσότερους τίτλους με τους Παριζιάνους. Θεωρείται επομένως το πιο πιθανό σενάριο να λάβει το χρίσμα από τον Ντεσάμπ, στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro με αντιπάλους την Ολλανδία και την Ιρλανδία, στα παιχνίδια του Μαρτίου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ