Τελεσίγραφο σε Ανσελότι από Βραζιλία – Ποιο το plan b για τον αντικαταστάτη

Τελεσίγραφο σε Ανσελότι από Βραζιλία – Ποιο το plan b για τον αντικαταστάτη

Στη Βραζιλία θέλουν σαν... τρελοί τον Ανσελότι για νέο Ομοσπονδιακό προπονητή, όμως δεν είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν για πολύ καιρό ακόμα. Stand by είναι τρία ακομα ονόματα σε περίπτωση που δεν προχωρήσει του Ιταλού.

Η Βραζιλία είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με πέντε κατακτήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως παρά τις κατά καιρούς καλές φουρνιές της απέχει από τελικούς και κατακτήσεις εδώ και 22 χρόνια!

Στο Μουντιάλ της Κορέας το 2002 ήταν η τελευταία φορά που η Σελεσάο πήγε σε τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο. Έκτοτε καλύτερη στιγμή της ήταν η 4η θέση στο Παγκόσμιο που διοργάνωσε η ίδια το 2014, διοργάνωση στην οποία η παρουσία της στιγματίστηκε από το βαρύ 7-1 του ημιτελικού με τους Γερμανούς.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε μέχρι τη Σουηδία η «ανοργανωσιά» της ΕΠΟ: «Απελπιστική η κατάσταση με τον τελικό Κυπέλλου»

Η τελευταία αποτυχία σε Παγκόσμιο του Κατάρ τον περασμένο χειμώνα, ανάγκασε την Ομοσπονδία της Βραζιλίας να κινηθεί… διαφορετικά και να αλλάξει τα πράγματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στοχεύοντας να φέρει προπονητή παγκόσμιας κλάσης και εστιάζοντας από την πρώτη στιγμή στον Κάρλο Ανσελότι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι επαφές έχουν γίνει, η πρόταση έχει κατατεθεί στον Ιταλό τεχνικό από τις αρχές Απριλίου και το μόνο που απομένει είναι η απάντηση του ίδιου. Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, στο περιθώριο γενικής συνέλευσης, η προθεσμία της τελικής απάντησης του 63χρονου τεχνικού είναι μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τότε ο Ροντρίγκες θέλει να ανακοινώσει το όνομα του νέου τεχνικού που θα αναλάβει τη Βραζιλία στις 25/5, παράλληλα με την ανακοίνωση της αποστολής της ομάδας για τα φιλικά ματς του Ιουνίου: «Πριν σκεφθώ το σχέδιο Β, θέλω να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες του σχεδίου Α», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο Ανσελότι όσο και αν έχει κολακευτεί από την πρόταση δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2024 και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θέλει να το εξαντλήσει από σεβασμό προς τον σύλλογο: «Η πραγματικότητα είναι ότι η εθνική ομάδα της Βραζιλίας με θέλει, και αυτό με κολακεύει και με ευχαριστεί. Αλλά πρέπει να σεβαστώ το τρέχον συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο που θέλω να τιμήσω μέχρι το τέλος».

Αν τελικά η απάντηση του Ανσελότι είναι αρνητική τότε θα ενεργοποιηθεί το plan b όπως το ανέφερε ο Ροντρίγκες, με τον 49χρονο Βραζιλιάνο προπονητή της Φλουμινένσε Φερνάντο Ντινίζ να είναι στη λίστα, αλλά και τους Πορτογάλους Ζόρζε Ζεσούς και Άμπελ Φερέιρα. Ο πρώτος ανάμεσα στην πληθώρα ομάδων που προπονήσει, είχε θητεύσει στον πάγκο της Παλμέιρας τη σεζόν 2019-2020, ενώ ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Παλμέιρας από το 2020, έχει κάνει πολύ καλές χρονιές και έχει κατακτήσει δύο φορές το Copa Libertadores (2020, 2021).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ